Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Didrik Solhaug (19) fra Øksnes i Nordland var en av HU-ungdommene som laget Tenketorg på Youngstorget i dag. – Det er interessant å få høre at folk er interessert i de samme temaene, og er enig i at det vi har kampanje om er et reelt problem.
 Foto: Aslaug Olette Klausen

Didrik Solhaug (19) fra Øksnes i Nordland var en av HU-ungdommene som laget Tenketorg på Youngstorget i dag. – Det er interessant å få høre at folk er interessert i de samme temaene, og er enig i at det vi har kampanje om er et reelt problem. Foto: Aslaug Olette Klausen

– Stopp opp, tenk deg om!

Humanistisk Ungdom lanserte kampanjen Tenkekassa på Youngstorget på narredagen.

Publisert:

Lørdag ettermiddag deltok deltakerne på Humanistisk Ungdoms vårseminar på en markering av kampanjen Tenkekassa. Utstyrt med plakater og løpesedler holdt i underkant av 70 ungdommer en stille demonstrasjon på Youngstorget i Oslo.

Omkring 70 deltagere på Humanistisk Ungdoms vårseminar aksjonerte på Tenketorget (Youngstorget) lørdag 1. april.
 Foto: Aslaug Olette Klausen

Omkring 70 deltagere på Humanistisk Ungdoms vårseminar aksjonerte på Tenketorget (Youngstorget) lørdag 1. april. Foto: Aslaug Olette Klausen

«Kondomen er for liten»
«Æ kom med storken»
«Det er sant fordi mamma sa det»

Budskapene var enkle, tydelige og tvetydige. Målet var å få folk til å stoppe opp, og tenk litt, og med det gjøre Youngstoget til et Tenketorg. Kampanjen handler om kritisk tenkning. I tillegg var markering et forsøk på å få oppmerksomhet rundt prisen som skal deles ut til noen som har misbrukt sin offentlige posisjon til å spre feilaktige påstander om fakta.

– Kjempevellykka!

– Det gikk knallbra! Over all forventning. Vi var veldig heldig med været, og det kom mange folk, sier HUs kommunikasjonsmedarbeider, Helle Gannestad, etter at den tilmålte halvtimen var over.

Ungdommene hadde trykket opp 200 løpesedler, alle ble delt ut. Med få unntak var alle tilbakemeldinger positive.

– Forhåpentligvis vil vi merke en skikkelig boost rundt prisen, håper Humanistisk Ungdoms kommunikasjonsmedarbeider, Helle Gannestad, etter dagens aksjon.
 Foto: Aslaug Olette Klausen

– Forhåpentligvis vil vi merke en skikkelig boost rundt prisen, håper Humanistisk Ungdoms kommunikasjonsmedarbeider, Helle Gannestad, etter dagens aksjon. Foto: Aslaug Olette Klausen


– Forhåpentligvis vil vi merke en skikkelig boost rundt prisen. Det var også utrolig mange folk som syntes dette var spennende. Det var mange som reflekterte, og gikk inn i sitt eget sinn. Dette var kjempevellykka, så nå håper vi Tenketorg sprer seg over hele landet.

Engasjerte og interesserte

Didrik Solhaug (19) fra Øksnes i Nordland var en av ungdommene som kom i tale med forbipasserende. Han syntes dette var morsomt å være med på.

– Jeg liker å være sammen folk og prate om politikk. Det er interessant å få høre at folk er interessert i de samme temaene, og er enig i at det vi har kampanje om er et reelt problem. Det er også koselig at noen er engasjert nok til å stoppe, snakke med deg og høre hva du har å si. Han ene ble også interessert i Human Etisk forbund, så kanskje vi får et nytt medlem.

Målet med Tenketorget på Youngstorget var å få folk til å stoppe opp, og tenk litt over forskjellen på fakta og påstander.
 Foto: Aslaug Olette Klausen

Målet med Tenketorget på Youngstorget var å få folk til å stoppe opp, og tenk litt over forskjellen på fakta og påstander. Foto: Aslaug Olette Klausen

Fritanke.no kommer tilbake med mer om kampanjen og om Humanistisk Ungdoms vårseminar til uka.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus