Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Aksjonen "Nei til KRLE" vokser raskt. Initiativtaker Magnus Hustveit liker ikke at KRF bruker forhandlingsmakten sin til å framheve sin egen religion på bekostning av andre.

Aksjonen "Nei til KRLE" vokser raskt. Initiativtaker Magnus Hustveit liker ikke at KRF bruker forhandlingsmakten sin til å framheve sin egen religion på bekostning av andre.

Sterke protester mot KRLE

Et opprop mot KRLE-faget til den blå-blå regjeringen vokser med rekordfart. På to dager har nær 12.000 likt oppropet på Facebook og snart 8500 har skrevet under. – Dette er bare begynnelsen, sier initiativtakeren.

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2013 kl 12:01

Et opprop på Facebook og nettsiden Opprop.net vokser med rekordfart. Siden tirsdag har Facebook-siden «Nei til KRLE» vokst til snart 12.000 likes. Underskriftslisten på Opprop.no har i skrivende stund snart 8500 underskrifter. Tallene øker raskt.

– Oppropet er en protest mot at en liten minoritet som Krf-velgerne skal kunne få gjennom noe slikt på vegne av hele folket. Planene om et "KRLE-fag" er et gedigent tilbakeskritt. Hvis man skal lære barn i den norske fellesskolen om religioner og livssyn, må dette skje på et sekulært og likestilt grunnlag. Vi kan ikke gi én bestemt religion preferanse uten at det går på bekostning av de andre. Det er et helt feil signal å gi, sier initiativtaker Magnus Hustveit.

Han skjønte med en gang at dette kom til å bli stort da han så avtaleteksten Høyre, Frp, Krf og Venstre la fram mandag kveld.

– De har jo ikke skjønt hva den Europeiske menneskerettighetsdomstolen har sagt. Det er nesten ikke til å tro at Krf har fått gjennomslag for dette. Det er en klisjé at de som ikke kjenner historien er dømt til å gjenta feilene. Men er det for mye forlangt at den nye regjeringen skal kunne huske tilbake til 2007? spør Hustveit.

Dette er bare starten

Han er overrasket over den enorme responsen han har fått, men på den andre siden er det kanskje ikke så overraskende heller, sier han.

– Det er veldig mange som ikke vil ha dette. En av de fine tingene med sosiale medier er at vi kan samle oss og protestere når politikerne vedtar noe som er helt på trynet. Demokratiet er ikke noe som skjer bare ved valg. Det skjer hele tiden, poengterer Hustveit.

Han forteller at det nå strømmer på med henvendelser på Facebook og Opprop.net fra foreldre og andre som frykter at den offentlige skolen igjen skal brukes til å forkynne en religion som ikke er deres egen.

– Slik kan vi ikke ha det! konstaterer Magnus Hustveit.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.