Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Den britiske skuespilleren og komikeren Stephen Fry ble nylig hedret av de amerikanske humanistene på Harvard-universitetet.

Den britiske skuespilleren og komikeren Stephen Fry ble nylig hedret av de amerikanske humanistene på Harvard-universitetet.

Stephen Fry fikk humanistpris

Komiker, skuespiller, tv-personlighet og uttalt ateist og humanist, Stephen Fry, ble nylig tildelt pris for sitt arbeid gjennom 30 år med å fremme humanisme i populærkulturen.

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2011 kl 09:21

– Det er ikke humanistens jobb å fortelle religiøse mennesker at de tar feil, sa Fry i sin takketale da han mottok Harvard Universitys pris for ”Outstanding Lifetime Achievement Award in Cultural Humanism”. Takketalen var titulert I will not be told (”jeg vil ikke bli fortalt”).

– Men det er heller ikke de troendes jobb å trykke sine guddommelige sannheter ned over min vidunderlige verden av tvil. Du kan forsøke å påvirke eller forføre, men du kan ikke forsøke å kontrollere andres sinn, erklærte prisvinneren, som i sin tale hyllet skeptisisme og etterprøvbare sannheter.

Fry er blant annet kjent fra filmer som Wilde og The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy, dokumentaren The Secret Life of the Manic-Depressive, om Frys bipolar lidelse, pluss samarbeid med navn som Christopher Hitchens og norgesaktuelle James Randi. Han er dessuten blant de største mikrobloggerne på Twitter, der han følges av over to millioner mennesker.

Det er femte gang prisen for ”Outstanding Lifetime Achievement Award in Cultural Humanism” deles ut av Harvard-universitetets humanistorganisasjon, Harvard Secular Society, i samarbeid med American Humanist Association. Tidligere vinnere inkluderer Salman Rushdie og Mythbusters-programledere Adam Savage og Jamie Hyneman. Fry er tidligere titulert ”Distinguished Supporter” av de britiske humanistene), og uttalte i den sammenheng at det er essensielt å spikre opp sine humanistiske farger på den offentlige tavle.

Nøkkelord

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.