Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Organisasjonssekretærer i Oslo og Akershus Ida Madeleen Moe og Irene Kosberg Skagestad, samt driftsassistent Dag Westberg, mener humanister har et ansvar for å hjelpe mennesker i nød.
 Foto: Even Gran

Organisasjonssekretærer i Oslo og Akershus Ida Madeleen Moe og Irene Kosberg Skagestad, samt driftsassistent Dag Westberg, mener humanister har et ansvar for å hjelpe mennesker i nød. Foto: Even Gran

Starter HEF-innsamling til syriaflyktninger

– Som humanister har vi et ansvar for å hjelpe mennesker i nød, sier Ida M. Moe og Irene K. Skagestad i Oslo og Akershus fylkeslag. – Jeg håper alle vil gi, sier initiativtaker Dag Westberg.

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2015 kl 12:37

Ikke siden andre verdenskrig har det vært flere mennesker på flukt i Europa enn nå. Det ønsker Dag Westberg, Ida Madeleen Moe og Irene K. Skagestad i Human-Etisk Forbund å gjøre noe med. De jobber alle på forbundets hovedkontor i Oslo.

De tre har brukt Norsk Folkehjelps nettsider og opprettet en innsamlingsaksjon myntet på ansatte og tillitsvalgte i forbundet.

«Har du også kjent på maktesløsheten overfor flyktningsituasjonen i Europa, og ønsker å bidra?», skriver de tre på nettsida.

Norsk folkehjelp er valgt fordi de er Human-Etisk Forbunds faste samarbeidspartner når det gjelder hjelpearbeid. Forbundet støtter to hjelpeprosjekter i regi av Norsk Folkehjelp, ett i Rwanda og ett blant Jezidi-kvinner i Irak.

Mål om 20.000

– Vi ønsker å samle inn 20.000 kroner til mennesker på flukt, sier Ida Madeleen Moe, og understreker at alle kan følge med på hvor mye penger som har kommet inn.

Oppfordringen går ut til alle ansatte i Human-Etisk Forbund, både på hovedkontoret og ute i fylkene, samt alle tillitsvalgte.

– Vi vil bruke alle kanalene vi har, epost, Facebook og andre kanaler, forteller hun.

Moe håper alle ledd i organisasjonen vil sende aksjonen videre, slik at alle ansatte og medlemmer blir klar aksjonen og hvor viktig det er å hjelpe dem som nå flykter fra krigen i Syria og andre steder.

Det var Dag Westberg som fikk ideen om å samle inn penger blant ansatte og tillitsvalgte i forbundet, etter at Ida Madeleen Moe hadde lagt ut en melding på Facebook om hvor forferdelig det er at barn på flukt drukner i Middelhavet.

– Vi er nødt til å hjelpe til, og jeg håper så mange som mulig vil gi, sier Westberg.

Kristin Mile slutter seg til

Generalsekretær Kristin Mile slutter seg til oppfordringen, og kommer til å gi penger selv.

– Dette vil jeg selvsagt gi penger til. Det er et veldig bra initiativ, og jeg oppfordrer alle til å gi. Som humanister har vi en forpliktelse til å hjelpe mennesker i nød, og det burde ikke være noen tvil om at de menneskene som flykter i Europa i dag er i nød, sier hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.