Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
– Alle har godt av å være med på julegudstjeneste, uttalte statsminister Erna Solberg fra Stortingets talerstol. Det fikk Human-Etisk Forbund til å be om avklaring. Nå har Solberg svart.
 Foto: Stortinget

– Alle har godt av å være med på julegudstjeneste, uttalte statsminister Erna Solberg fra Stortingets talerstol. Det fikk Human-Etisk Forbund til å be om avklaring. Nå har Solberg svart. Foto: Stortinget

Solberg om skolegudstjenester: – Dagens system ligger fast

– Dagens system for opplæring i skolen og deltakelse i skolegudstjenester ligger fast.

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2016 kl 12:50

Oslo (NTB): – Dagens system for opplæring i skolen og deltakelse i skolegudstjenester ligger fast, sier statsminister Erna Solberg (H) etter at Human-Etisk Forbund ba om en avklaring.

Human-Etisk Forbund (HEF) ba i slutten av november statsministeren avklare om det skal være forskjell på religionsutøvelse og religionsundervisning i skolen. HEF ønsket også avklaring av om det skal være aktiv påmelding til skolegudstjenester, som Utdanningsdirektoratet har anbefalt.

Les Human-Etisk Forbunds brev til Erna Solberg.

Vårt Land skriver onsdag at Solberg nå har svart i brevs form, og at hun skriver at dagens system for opplæring i skolen og deltakelse i skolegudstjenester ligger fast.

Hun understreker samtidig at det skal være frivillig for elever å delta på en julegudstjeneste. Hvorvidt skoler deltar i gudstjenester eller ikke er ikke noe som skal detaljstyres fra staten, mener Solberg.

– Det bør være opp til hver skole hvordan man ønsker å gjøre dette, så lenge man ikke pålegger elever å delta. Jeg har tillit til at skolen og skolens ansatte klarer å ivareta sitt ansvar og oppgaven de er gitt for å sikre alle elevene en god og inkluderende opplæring, skriver hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.