Vil ungdommer i Florø fortsatt kunne velge å konfirmere seg humanistisk i egen by? Det skal avgjøres i kveld. FOTO: Wikipedia commons@Hjorthefoto

Slutt for Humanistisk konfirmasjon i Flora og Bremanger?

Humanistisk konfirmasjon er mer populært enn noen gang, men noen må jo arrangere det også.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.02.2018 kl 17:11

Fritanke.no - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund
Se bildet større

Cathrine Langfjell Torsvik håper det vil løse seg på årsmøtet i Flora og Bremanger i kveld. FOTO: Human-Etisk Forbund

Se bildet større

– Det er heldigvis sjelden det ikke blir noe tilbud om Humanistisk konfirmasjon et sted fordi ingen er villig til å ta på seg jobben, sier konfirmasjonsansvarlig i Human-Etisk Forbund, Siri Sandberg. FOTO: Human-Etisk Forbund

Human-Etisk Forbund er avhengig av frivillig innsats for å gjennomføre konfirmasjon for over 10.000 ungdommer årlig, i tillegg til forbundets andre seremonier.

Nå melder Flora og Bremanger lokallag i Sogn og Fjordane, ifølge Firdaposten, at de har problemer med å stille folk til å ta seg av konfirmasjon neste år, etter 22 år med kontinuerlig drift i lokallaget.

– Hvis ingen melder seg til å ta over lokallaget, må det legges ned og det er usikkert hvordan situasjonen for Humanistisk konfirmasjon i lokalområdet blir framover, sier organisasjonssekretær for Human-Etisk Forbund i Sogn og Fjordane, Cathrine Langfjell Torsvik, til Fritanke.no.

Hun antyder at det kan være en løsning å opprette en lettere seremoniavdeling som ikke skal drives som et lokallag men som bare skal arrangere konfirmasjon og andre humanistiske seremonier lokalt.

– Uansett hvordan vi organiserer det, er vi avhengig av at folk engasjerer seg lokalt, men jeg håper noen kanskje sier ja til å ta på seg jobben hvis vi heller organiserer det som en seremoniavdeling direkte underlagt fylkesstyret. Det er mindre arbeid enn å drifte et lokallag, sier Langfjell Torsvik.

Saken skal avgjøres på Flora og Bremangers årsmøte i kveld, onsdag.

– Vi finner løsninger uansett

Konfirmasjonsansvarlig på Human-Etisk Forbunds hovedkontor i Oslo, Siri Sandberg, sier til Fritanke.no at det er svært uvanlig at tilbud om Humanistisk konfirmasjon forsvinner fordi ingen er villig til å drifte det.

– Det er heldigvis ganske sjelden. Det er ikke uvanlig med et tilfelle eller to i året. Heldigvis mobiliserer ofte medlemmer hvis de ser at tilbudet står i fare, sier hun.

Hvis HEF ikke greier å finne frivillige som kan ta det på seg, og tilbudet virkelig forsvinner, finner man gjerne andre løsninger, forteller Sandberg.

– Det vanligste er at konfirmantene melder seg på det nærmeste tilbudet som finnes. Hvis det er langt unna har man tidligere funnet løsninger med helgesamlinger eller liknende. Som regel strekker vi oss langt for at alle skal få et tilbud, sier hun.

Vi har ikke fått kontakt med nåværende lokallagsleder i Flora og Bremanger, Berit Hovland.

Siste nytt i Nyheter

Tror ikke Stormberg er ute etter å få logoen sin på døra

Hva innebærer det for Human-Etisk Forbund å bli sponset av næringslivet? Vi snakket med en fylkesleder, generalsekretæren og styreleder.

Stormberg-gründer gir 200.000 til Human-Etisk Forbund etter 17. mai-hets

Steinar J. Olsen blar opp lommeboka etter at Emilie Hesselberg rapporterte om hets av Human-Etisk Forbund i borgertoget i Kristiansand.

Mauritania innfører obligatorisk dødsstraff for blasfemi

Før kunne man slippe med to år i fengsel hvis man angret. Nå er det ikke lenger noen bønn i den islamske republikken.

 
HU beskylder Human-Etisk Forbund for majoritetsarroganse

– Det er lett å støtte en nedre grense på 500 medlemmer når man selv har 88.000 medlemmer, kommenterer politisk nestleder i Humanistisk Ungdom, Øistein Sommerfeldt Lysne.

Tradisjonen med gudstjeneste midt i 17. mai-toget fortsetter

Løken skole har holdt avstemning og flertallet ville fortsette som før. Dermed blir det gudstjeneste midt i 17. mai-toget i år også.

Konverterte til islam som et sosialt eksperiment... og for kjærligheten

Han er fra et norsk, liberalt akademikerhjem. For å få kvinnen han elsker, måtte han konvertere til islam. Likevel valgte de Humanistisk vigsel. I kveld kan du se filmen på TV2.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse