Vil ungdommer i Florø fortsatt kunne velge å konfirmere seg humanistisk i egen by? Det skal avgjøres i kveld. FOTO: Wikipedia commons@Hjorthefoto

Slutt for Humanistisk konfirmasjon i Flora og Bremanger?

Humanistisk konfirmasjon er mer populært enn noen gang, men noen må jo arrangere det også.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.02.2018 kl 17:11

Fritanke.no - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund
Se bildet større

Cathrine Langfjell Torsvik håper det vil løse seg på årsmøtet i Flora og Bremanger i kveld. FOTO: Human-Etisk Forbund

Se bildet større

– Det er heldigvis sjelden det ikke blir noe tilbud om Humanistisk konfirmasjon et sted fordi ingen er villig til å ta på seg jobben, sier konfirmasjonsansvarlig i Human-Etisk Forbund, Siri Sandberg. FOTO: Human-Etisk Forbund

Human-Etisk Forbund er avhengig av frivillig innsats for å gjennomføre konfirmasjon for over 10.000 ungdommer årlig, i tillegg til forbundets andre seremonier.

Nå melder Flora og Bremanger lokallag i Sogn og Fjordane, ifølge Firdaposten, at de har problemer med å stille folk til å ta seg av konfirmasjon neste år, etter 22 år med kontinuerlig drift i lokallaget.

– Hvis ingen melder seg til å ta over lokallaget, må det legges ned og det er usikkert hvordan situasjonen for Humanistisk konfirmasjon i lokalområdet blir framover, sier organisasjonssekretær for Human-Etisk Forbund i Sogn og Fjordane, Cathrine Langfjell Torsvik, til Fritanke.no.

Hun antyder at det kan være en løsning å opprette en lettere seremoniavdeling som ikke skal drives som et lokallag men som bare skal arrangere konfirmasjon og andre humanistiske seremonier lokalt.

– Uansett hvordan vi organiserer det, er vi avhengig av at folk engasjerer seg lokalt, men jeg håper noen kanskje sier ja til å ta på seg jobben hvis vi heller organiserer det som en seremoniavdeling direkte underlagt fylkesstyret. Det er mindre arbeid enn å drifte et lokallag, sier Langfjell Torsvik.

Saken skal avgjøres på Flora og Bremangers årsmøte i kveld, onsdag.

– Vi finner løsninger uansett

Konfirmasjonsansvarlig på Human-Etisk Forbunds hovedkontor i Oslo, Siri Sandberg, sier til Fritanke.no at det er svært uvanlig at tilbud om Humanistisk konfirmasjon forsvinner fordi ingen er villig til å drifte det.

– Det er heldigvis ganske sjelden. Det er ikke uvanlig med et tilfelle eller to i året. Heldigvis mobiliserer ofte medlemmer hvis de ser at tilbudet står i fare, sier hun.

Hvis HEF ikke greier å finne frivillige som kan ta det på seg, og tilbudet virkelig forsvinner, finner man gjerne andre løsninger, forteller Sandberg.

– Det vanligste er at konfirmantene melder seg på det nærmeste tilbudet som finnes. Hvis det er langt unna har man tidligere funnet løsninger med helgesamlinger eller liknende. Som regel strekker vi oss langt for at alle skal få et tilbud, sier hun.

Vi har ikke fått kontakt med nåværende lokallagsleder i Flora og Bremanger, Berit Hovland.

Siste nytt i Nyheter

Vatikanet i FN: – Frihet fra religion er ingen menneskerett

Fikk klart svar fra Elizabeth O’Casey i den internasjonale humanistunionen IHEU.

– Buzzfeed blåser opp anonymt sladder

Fysikkprofessoren mener Buzzfeed har hatt en klar agenda om å sverte ham og at de med vilje har oversett ting som taler til hans fordel.

Ateist kastet ut av tv-studio i Egypt

«Du tilbyr ateisme! Du tilbyr kjetteri! Jeg unnskylder til alle våre seere for å ha invitert en slik person til programmet vårt», sier den opphissede programlederen. Se videoen!

 
Human-Etisk Forbund fornøyd med forslag til nytt KRLE-fag

– Dette ser veldig lovende ut, sier Lars-Petter Helgestad i Human-Etisk Forbund. KrF er bekymret for mindre kristendom.

Foreslår å klassifisere homøopatpiller som sukkertøy

Skepsis Norge synes ikke det er en god løsning, selv om homøopatpillene bare er sukker.

30-årsjubileum for Humanistisk navnefest markert på Gjøvik

I 2018 er det 30 år siden den første humanistiske navnefesten ble holdt på Gjøvik. I går ble jubileumsåret innviet med navnefest for ni små.

ANNONSE
Annonse