Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Bloggeren Raif Badawi får saken sin opp på ny, skriver BBC i kveld.

Bloggeren Raif Badawi får saken sin opp på ny, skriver BBC i kveld.

Skal se på Raif Badawis sak på ny

I kveld kommer meldingen om at bloggeren Raif Badawi, som er dømt til tusen piskeslag, vil få saken sin opp for saudisk høyesterett.

Publisert:

I dag morges demonstrerte Human-Etisk Forbund og Amnesty Norge mot piskingen av bloggeren Raif Badawi, som forrige fredag fikk de første femti av i alt 1000 piskeslag har er idømt for å ha opprettet en nettside for sosial debatt.

Tidligere i dag kom meldingen om at dagens pisking var blitt utsatt fordi Badawis kropp ikke var i stand til å tåle nye piskeslag ennå, og i kveld skriver BBC at bloggeren skal få sin sak opp på ny.

Internasjonalt press

Ifølge BBC har kongens kontor sendt saken til høyesterett i Saudi-Arabia.

Det har gitt Badawi håp om at myndighetene vil avslutte straffen hans, ifølge hans kone.

Dommen har ført til stort internasjonalt press, og i under demonstrasjonen i morges ga generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty Norge også uttrykk for håp om at presset ville virke.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus