Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
I en spørreundersøkelse i forbindelse med en Civita-rapport svarer ni av ti spurte muslimer at det er et problem at ikke islamske finanstjenester tilbys i Norge.
 Foto: Kirsti Bergh

I en spørreundersøkelse i forbindelse med en Civita-rapport svarer ni av ti spurte muslimer at det er et problem at ikke islamske finanstjenester tilbys i Norge. Foto: Kirsti Bergh

Religionsforsker ønsker islamske boliglån i Norge

Flere norske muslimer sliter med å skaffe seg egen bolig fordi de mener religionen forbyr dem å betale renter. Religionsforsker Torkel Brekke mener det hindrer integrering.

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2016 kl 10:38

Oslo (NTB): Muslimer som tolker renteforbudet strengt, ender ofte på leiemarkedet.

– Dette kan hindre økonomisk integrering i Norge fordi det å eie egen bolig er så viktig for å bygge seg opp kapital her i landet, sier Torkel Brekke, prosjektleder i Civita, til Vårt Land.

Brekke, som også er assisterende direktør og forskningsprofessor ved Fredsforskningsinstituttet (PRIO), er bekymret for at denne gruppen henvises til et leiemarked med høye priser og ustabile boforhold.

Med støtte fra Finansmarkedsfondet har Brekke laget rapporten «Islamsk finans i Norge», utgitt av tankesmia Civita, som konkluderer med at islamske finansprodukter er etterspurt blant muslimer i Norge.

Finanstilsynet opplyser til Vårt Land at dagens lovverk må endres om utenlandske finansinstitusjoner skal få lov til å etablere seg i Norge og tilby islamske finanstjenester.

I en spørreundersøkelse i forbindelse med rapporten svarer ni av ti spurte muslimer at det er et problem at slike lån ikke tilbys i Norge, og åtte av ti sier at de er villige til å betale mer for rentefrie lån.

– Intervjuene viser at norske muslimer er en sammensatt gruppe. Mens mange er sekulære og bryr seg lite om renteforbud og andre religiøse reguleringer, er andre opptatt av å leve i samsvar med det de mener er Koranens påbud, sier Brekke.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus