Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Her, på leirstedet Bolten innerst i Lysefjorden, var det meningen av Camp Quest skulle arrangeres i sommer. Det ble dessverre ikke noe av.

Her, på leirstedet Bolten innerst i Lysefjorden, var det meningen av Camp Quest skulle arrangeres i sommer. Det ble dessverre ikke noe av.

Prøver seg på Camp Quest igjen neste år

I sommer prøvde Marit Brandal å arrangere Norges første Camp Quest, men måtte avlyse. Påmeldingen sviktet.

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2011 kl 14:35

Camp Quest er et internasjonalt sommerleiropplegg for ungdom der man lærer om vitenskap, filosofi og hvordan man kan skaffe seg ny innsikt gjennom å tenke kritisk. Under mottoet "It's beyond belief" har konseptet hatt en god vekst spesielt i USA de siste årene. Les mer her.

I november i fjor fortalte Marit Brandal til Fritanke.no om sine planer om å arrangere Norges første Camp Quest-leir. De hadde plass til 28 ungdommer. Så mange var dessverre ikke interessert, og Brandal ble tvunget til å avlyse.

– Vi fikk bare en seks-sju påmeldinger, og det ble for lite, sier Brandal.

– Hvorfor var det så lav interesse, tror du?

– Vi hadde veldig lite penger, så vi fikk ikke annonsert noe særlig. I tillegg kolliderte det med sommerleiren til Humanistisk Ungdom, så her bør vi kanskje koordinere oss bedre senere, sier hun.

Brandal forteller at det var mange som ble skuffet da hun måtte avlyse. Derfor vil hun prøve igjen neste sommer. Brandal har blant annet fått laget en logo for arrangementet. Fritanke.no kommer tilbake med mer om dette senere.

Noe helt annet enn speidern

Marit Brandal driver også en humanistisk speidergruppe i Stavanger. Hun understreker at Camp Quest er noe ganske annet enn speideren.

– Camp Quest handler om vitenskap, kritisk tenkning, filosofiske samtaler og ulike oppgaver knyttet til dette, samt masse sosialt samvær og fysisk aktivitet, selvsagt. Speideren er noe ganske annet. Faktisk var det bare et par fra speidergruppa mi som meldte seg på. Camp Quest og speidern har helt ulike målgrupper, forteller hun.

Får ikke være med i Norges speiderforbund

Den humanistiske speidergruppa til Marit Brandal i Stavanger får ikke lov til å være medlemmer i Norsk speiderforbund fordi de ikke er ”åpne for Gud”. Derfor har de laget sine egne uniformer og sin egen logo. Ellers driver de med vanlige speideraktiviteter på linje med alle andre speidere.

Brandals speidergruppe vil gjerne delta på nasjonale og internasjonale speiderleire sammen med andre speidere, men får ikke lov. Les mer om disputten med Norsk speiderforbund her.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus