Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Etter at Den norske kirke i august lanserte tjenesten som gjorde det enkelt å sjekke om man er kirkemedlem og å melde seg ut (eller inn), har 40 900 meldt seg ut.
 Foto: Faksimile fra kirken.no

Etter at Den norske kirke i august lanserte tjenesten som gjorde det enkelt å sjekke om man er kirkemedlem og å melde seg ut (eller inn), har 40 900 meldt seg ut. Foto: Faksimile fra kirken.no

Over 40.000 har meldt seg ut av kirken i år

Etter lansering av tjeneste som gjør det mulig å melde seg ut, og inn, via nett.

Publisert:

NTB: Til sammen i år har 40.900 personer meldt seg ut av Den norske kirke. Samtidig har nesten 2.900 personer meldt seg inn.

Dermed ligger nettotallet for utmeldinger av kirken på 38.000 personer ved utgangen av november i år. Det går fram av tall Den norske kirke la fram torsdag.

Toppmåneden for utmeldinger var august, da 25.743 personer seg ut.

Årsaken er at det 15. august ble lansert en løsning som gjorde det mulig å ordne med ut- og innmelding på nettet.

Ved inngangen til 2016 hadde Kirken 3,8 millioner medlemmer, ifølge Statistisk sentralbyrå. Det tilsvarer 73 prosent av befolkningen. Andelen medlemmer i forhold til folketallet har falt med 4,4 prosent de siste fire årene. Andelen døpte av andel fødte ligger på 57,8 prosent.

Innmeldingstallene omfatter ikke årets døpte, rundt 34.000 barn, men kun innmeldte som er døpt i et annet kirkesamfunn og personer som melder seg inn etter tidligere å ha vært utmeldt.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus