Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Staten vil ikke lenger betale for nye livssynsnøytrale seremonirom. På bildet ser vi Bodin seremonirom i Bodø. Bildet er manipulert.
 Foto: Even Gran

Staten vil ikke lenger betale for nye livssynsnøytrale seremonirom. På bildet ser vi Bodin seremonirom i Bodø. Bildet er manipulert. Foto: Even Gran

Statsbudsjettet 2016:

Null kroner til seremonirom

Regjeringen stopper satsingen på livssynsnøytrale seremonirom. – Sterkt beklagelig, sier Human-Etisk Forbund.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2015 kl 13:52

«Kulturdepartementet har gjennomgått erfaringene med prøveordningen og ser på bakgrunn av dette ikke behov for å videreføre den», heter det i statsbudsjettet som ble lagt fram i dag.

Departementet skriver at det har vært lav interesse og at pengene har blitt stående ubrukt. Siste halvår 2014 var det et underforbruk av midler i fylkeskommunene som var med i prøveordningen, kan vi lese.

Gir opp alt for tidlig

Seremonisjef Lene Mürer synes det er sterkt beklagelig at departementet har valgt å fjerne midlene.

– Livssynsnøytrale seremonirom er et opplagt behov i et pluralistisk samfunn, men ideen trenger kanskje litt modning ute i folket. Da må bevilgende myndigheter vise litt tålmodighet, og la en ny ordning få feste seg. Det er uansvarlig å fjerne den før dette har skjedd, sier hun.

Mürer lover at Human-Etisk Forbund kommer til å fortsette å presse på for at befolkningen over hele landet skal ha tilgang til seremonirom av ulike størrelser som kan tilpasses til de enkeltes behov.

----------------

FRITANKE.NO BEKLAGER:

I en tidligere utgave av denne artikkelen skrev vi at departementet hadde mottatt 28 søknader i 2015 på ca. 7 millioner kroner. Dette er feil og basert på en misforståelse. Tallet gjaldt kirkebygg.

Kulturdepartementet har mottatt tre søknader i 2015 på ca. 2,4 millioner kroner. I tillegg kan det komme to søknader til, opplyser seniorrådgiver Geir Telstø i Kulturdepartementet.

I hele prøveordningsperioden (2012–2014) behandlet de fem prøvefylkene 30 søknader, og det er fattet vedtak om 21 tilskudd.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus