Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Gro Helen Tørum ble overveldet av den sterke åndelige energien i den BBC-lagde kornsirkelen. Ja, kreftene forandret sågar livet hennes. Se innslaget på Youtube.

Gro Helen Tørum ble overveldet av den sterke åndelige energien i den BBC-lagde kornsirkelen. Ja, kreftene forandret sågar livet hennes. Se innslaget på Youtube.

Norsk "medium" lurt trill rundt av BBC

"Det er veldig sterk energi her. Jeg har nesten ikke ord", sier det kjente norske "mediet" Gro Helen Tørum, Men kornsirkelen var laget av BBC.

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2010 kl 13:26

Man skal ikke se lenge på kanalen Fem før man får stifte bekjentskap med Gro Helen Tørum. I flere år har hun romstert rundt på loft og i kjellere i kanalens programmer på jakt etter spøkelser og gjenferd. Alltid tar hun inn "sterke energier", og føler åndene sveve rundt seg. Hun kan visstnok snakke med døde også.

I et nylig sendt program på kanalen Fem, utforsker Tørum en av de mye omtalte kornsirklene i England.

Stilen er den samme som når hun oppsøker hjemsøkte loft og kjellere. Tørum går ut i åkeren, føler "sterke energier", hårene reiser seg på hodet hennes, hun puster og peser og det er liten tvil om at den åndelige aktiviteten er veldig høy.

Møtet med kornsirkelen er faktisk så sterk at opplevelsen "har forandret livet mitt - Veldig! Veldig!", som hun uttaler det mot slutten av innslaget.

Møtet med kornsirkelen ble altså en opplevelse helt utenom det vanlige, selv for en person som er vant til å ha jevnlig kontakt med spøkelser, gjenferd, avdøde slektninger og bankeånder.

Utforsket logoen til BBC-program

Problemet for Tørum er imidlertid at den kornsirkelen hun utforsket, verken var laget av aliens eller underjordiske. Den var laget av BBC som en reklame for programmet QI - Quite Interesting (et humoristisk spørreprogram ledet av den kjente skuespilleren og ateisten Stephen Fry).

Kornsirkelen har form som QIs logo; et forstørrelsesglass med en "i" midt i.

Når Tørum og hennes følgesvenner får se hvordan kornsirkelen ser ut fra lufta får de ingen mistanke til at det kan være mennesker som har laget den.

"Er det et kors?" "Er det et forstørrelsesglass" spør de himmelfalne i innslaget. Ingen av dem kommenterer den svært synlige og tydelige i-en i midten av forstørrelsesglasset, som attpåtil er i skrifttypen Courier.

Saken har allerede fått oppmerksomhet på Quite Interestings Facebook-side.

- Vi lagde en kornsirkel for en av våre sendinger i fjor, og her ser dere en norsk dame som finner den og får veldig sterke følelser, skriver en representant for programmet. I skrivende stund har det kommet på 41 kommentarer.

Det er representanter fra Foreningen Skepsis som har plukket opp saken, og tipset Quite Interesting. Saken diskuteres heftig i foreningens diskusjonsforum.

- Vil snakke med Gro Helen først

Fritanke.no har vært i kontakt med kommunikasjonsdirektør i TVNorge og kanalen Fem, Svein Tore Bergestuen. Han bekrefter at kanalen er blitt kjent med at kornsirkelen i det aktuelle programmet var laget av BBC, men vil ikke kommentere saken før han har snakket med Gro Helen Tørum.

Bergestuen lover å komme tilbake til oss med en kommentar når han har fått snakket med henne. Tørum har hemmelig telefonnummer, og Bergestuen vil ikke oppgi kontaktinformasjon slik at Fritanke.no kan ta direkte kontakt.

OPPDATERT: Tørum svarer at det ikke spiller noen rolle om kornsirklene er menneskeskapt.

Se innslaget på Youtube, med engelsk teksting