Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
IHEU-medarbeideren Leo Igwe og hans familie trakasseres i Nigeria.

IHEU-medarbeideren Leo Igwe og hans familie trakasseres i Nigeria.

Nigeriansk IHEU-aktivist trakasseres av politiet

Den 4. august ble faren til Leo Igwe mishandlet så han mistet synet på det ene øyet. IHEU har nå sendt et protestbrev til presidenten i Nigeria.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2010 kl 19:24

Den 4. august ble faren til Leo Igwe angrepet av to ukjente menn i sitt eget hjem og slått helseløs. Resultatet ble at han mistet synet på det ene øyet. Igwe og hans familie har i løpet av de tre siste årene stadig blitt dratt inn til avhør, forfulgt og trakassert av politiet i den nigerianske delstaten Imo.

Alt begynte etter at Igwe, en kjent menneskerettighetsaktivist i Nigeria, ble kontaktet av familien til en 10 år gammel jente som hadde blitt voldtatt. De ba om Igwes hjelp til å få reist tiltale mot overgriperen.

Den internasjonale humanistunionen IHEU skriver at tilhengere av voldtekstmannen har bestukket politiet til å trakassere Leo Igwe og hans familie. Politiet påstår at de har mistet uttalelsen som beskriver voldtekten, og de har unnlatt å sende saken over til påtalemyndighetene, ifølge IHEU.

Humanistunionen har nå sendt et protestskriv til presidenten i Nigeria og bedt om at det settes en stopper for overgrepene.

Skjøt i luften og plyndret

I det siste tilfellet som skjedde 4. august, ble faren til Leo Igwe slått så hardt at han mistet synet på det ene øyet. Her skildres overgrepet med Leo Igwes egne ord:

- To bevæpnede menn tok seg inn i huset til min familie i Mbaise. De skjøt to ganger i luften, og moren min besvimte. Så begynte de å slå faren min. De ga ham bind for øynene og slo ham med steiner til han besvimte. Etterpå gikk de gjennom huset og tok med seg alt av verdi, skriver Igwe.

Faren ble sendt til sykehus, der de konkluderte med at det ene øyet var så skadet at det måtte fjernes.

Les mer om saken her

Les britiske Humanistlifes artikkel om Leo Igwe