Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Mona Hide Klausen er nyvalgt leder av Skepsis. Hun overtar en organisasjon i vekst, og kan love mer synlighet framover, ikke minst på flere steder i landet.
 Foto: Arnfinn Pettersen

Mona Hide Klausen er nyvalgt leder av Skepsis. Hun overtar en organisasjon i vekst, og kan love mer synlighet framover, ikke minst på flere steder i landet. Foto: Arnfinn Pettersen

Mona Hide Klausen ny leder i Skepsis

Foreningen Skepsis har fått nytt styre. Ny leder er skepsis-bokredaktør Mona Hide Klausen. Hun vil jobbe med å bygge skepsis-nettverk.

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2012 kl 07:34

Mona Hide Klausen (32) er den andre unge kvinnen bak roret i Foreningen Skepsis. Hun har en mastergrad i kognitiv nevropsykologi og var hovedredaktør og medforfatter i boka Skepsis – Guide til kritisk tenkning, som kom i sommer. Hide Klausen var også publiserings- og økonomileder i det forrige styret. Hide Klausen bor i Volda, men flytter til Oslo om kort tid.

Hun tar over for 28 år gamle Marit Simonsen, som fortsetter som nestleder. Kjetil Hope (35) overtar vervet som 2. nestleder. Han er mannen som nylig utfordret kristne i Vårt Land-serien «Omvend meg». Hope var også med-redaktør for den nevnte skepsis-boka.

Resten av Skepsis-styret består av

  • Dan-Raoul Husebø Miranda (22), Oslo
  • Kjersti Nilsen (30), Trondheim
  • Christopher Dragnes Norderhaug (29), Oslo
  • Magnus Bernhardsen (36), Oslo
  • Kristoffer Robin Haug (28), Oslo
  • Håkon Mosseby (44), Trondheim

Temaområder med hver sin ansvarlige

Mona Hide Klausen sier til Fritanke.no at Skepsis er i en spennende utvikling for tiden, med mange nye medlemmer og planer.

En av de tingene Skepsis vil jobbe med framover, er å dele arbeidet opp i temaområder som får hver sin ansvarlige. En av disse arbeidsgruppene er allerede etablert og tar for seg forbrukerbeskyttelse. Den ledes av Christopher Dragnes Norderhaug. Fritanke.no har skrevet om dette tidligere.

Ellers ønsker foreningen å starte aktiviteter i hele landet, forteller Hide Klausen.

– Vi ønsker å gjøre det lettere for skeptikere å komme i kontakt med hverandre. Det kan være vanskelig å være skeptiker alene i et lite lokalsamfunn. Nå som medlemsmassen vår øker, blir det også lettere å sette folk i kontakt med hverandre slik at de kan arrangere skeptikertreff og lignende, sier Hide Klausen.

Mer synlig skepsis

Skepsis ønsker å bli mer synlige, ikke bare på nettet, men også ute blant folk.

– Vi vil jobbe mer med vitenskapsformidling, folkeopplysning og forbrukerbeskyttelse, og være tilstede der folk er. Vi har vinden i ryggen, og jeg har tro på at vi skal greie å bli mer synlige. Men hva vi skal gjøre konkret, kan jeg ikke så så mye om ennå, sier hun.

– Hva med skeptikerkonferansen Kritisk masse? Blir det noe mer av den?

– Det har vi absolutt ambisjoner om, men det er ikke bestemt noe tidspunkt. Vi har ikke hatt noen styremøter ennå, så det er en del ting som henger litt i lufta. Det vil forhåpentligvis bli mer konkret etterhvert, sier den nyvalgte skepsis-lederen.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.