Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Ingvild Wetrhus Thorsvik fra Venstre (innfelt) ønsket å sikre "et minimum av likebehandling" etter at Den norske kirke fikk en gratis tomt av kommunen, men ble nedstemt.
 Foto: Wikimedia commons @ CarstenR

Ingvild Wetrhus Thorsvik fra Venstre (innfelt) ønsket å sikre "et minimum av likebehandling" etter at Den norske kirke fikk en gratis tomt av kommunen, men ble nedstemt. Foto: Wikimedia commons @ CarstenR

Mandal HEF får ikke leie kulturhus gratis

Argument om at kirken har fått gratis tomt nådde ikke gjennom.

Publisert:

Sist oppdatert: 24.04.2017 kl 13:16

Mandal Human-Etisk Forbund har i lang tid kjempet for at de selv og andre tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke ikke bør trenge å betale leie når de holder humanistiske seremonier i offentlige lokaler.

Hovedargumentet har vært at Mandal kommune har overført verdier tilsvarende fem millioner kroner til kirken uten at de andre tros- og livssynssamfunnene i kommunene har fått tilsvarende, samt at Den Norske Kirke ikke betaler noe for sine kurslokaler og seremonilokaler.

Vi skrev om saken i mars.

KrF mente forslaget fremmer forskjellsbehandling

Før påske ble saken behandlet i kommunen, og resultatet ble at Human-Etisk Forbund ikke får noe betalingsfritak eller rabatt av noe slag.

Ingvild Wetrhus Thorsvik (V) var den eneste som gikk inn for dette, skriver avisa Lindesnes.

Hun mente tilskuddsberettigede tros- og livssynssamfunn som gjennomfører livsløpsseremonier hvor antall deltakere overstiger 20 personer skal få leie Buens lokaler gratis og bare betale lønnskostnader til personell.

– Dette vil sikre et minimumsnivå av likebehandling. Det er ikke bare Human-Etisk Forbund det handler om her, men også andre tilskuddsberettigede tros- og livssynssamfunn, sa Thorsvik.

Christoffer Westermoen fra KrF støttet rådmannens innstilling om ikke å gi Human-Etisk Forbund en ytterligere reduksjon i leieprisen. Han mente forslaget fra Venstre fremmer forskjellsbehandling.

– Det kan være at noen trossamfunn har hatt en særstilling. Men det kan ikke ha tilbakevirkende kraft, sa han til Lindesnes.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus