Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Venstres leder Trine Skei Grande påstår at hun fikk Krf til å gå med på vern av Lofoten og Vesterålen ved å gå med på at K-en skal gjeninnføres i RLE-faget. Men Krf har jo vært for vern hele tiden.
 Foto: Venstre.no

Venstres leder Trine Skei Grande påstår at hun fikk Krf til å gå med på vern av Lofoten og Vesterålen ved å gå med på at K-en skal gjeninnføres i RLE-faget. Men Krf har jo vært for vern hele tiden. Foto: Venstre.no

Logisk floke fra Skei Grande om salg av "K"

Venstres Trine Skei Grande har rotet seg inn i en logisk floke. Hun påstår at Venstre solgte K-en i KRLE-faget i bytte mot vern av Lofoten. Men det mente jo Krf allerede. Nå reagerer de.

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2013 kl 15:57

Under trontaledebatten i Stortinget i går, hevdet Venstres leder Trine Skei Grande at Venstre aksepterte K-en en KRLE-faget for å få gjennom vern av Lofoten og Vesterålen, i regjeringsforhandlingene med Krf, Høyre og Frp.

– Jeg var villig til å gi en K i et fag for vern av Lofoten og Vesterålen. Den var ett av mange småpunkter vi måtte gi. Jeg ga meg på en bokstav, men det var verdt det. Det er bare å kikke ut over havet der, så er saken klar, sa Grande i Stortinget ifølge Vårt Land.

Problemet er bare at Krf, pådriveren for KRLE-faget, hele tiden har vært for vern av Lofoten og Vesterålen. Det er Høyre og Frp som har vært imot dette. Derfor kan det umulig ha vært nødvendig å "gi" denne K-en til Krf for å få dem til å gå for vern av Lofoten og Vesterålen. Det ville de jo allerede.

Krf protesterer

Dette er også den svært tydelige meldingen fra Krf i dag. De frykter at det skal feste seg et inntrykk av at Krf har vært imot vern av Lofoten og Vesterålen.

– Denne framstillingen av saken er dypt misvisende. Det stemmer overhodet ikke at K-en i KRLE er kommet inn fordi vi handlet med Lofoten og Vesterålen. Det faller på sin egen urimelighet, sier KrFs parlamentariske nestleder Hans Olav Syversen til NTB.

Han understreker at vern av Lofoten og Vesterålen ett av de viktigste punktene i samarbeidsavtalen, også for Krf, og at de her står sammen med Venstre.

Sterk motstand i Venstre mot KRLE

Det er forøvrig ikke bare K-en Venstre har gått med på. De har også akseptert Krfs krav om å gjeninnføre et krav om minst 55 prosent kristendom i faget. Flere spør nå hvordan Venstre kunne gå med på dette uten å ta dissens, når dette ikke var sentrale krav fra Høyre og Frp.

Venstre mener stort sett det samme som Human-Etisk Forbund i livssynspolitikken, og det er følgelig sterk motstand i partiet mot Krfs "KRLE-gjennomslag".

Fritanke.no har i hele dag prøvd å få en kommentar fra Venstre på oppslaget i Vårt Land. Vi har ennå ikke lykkes å få tak i noen som kan oppklare saken.

OPPDATERT 25.10.2013:

Venstre oppklarer: KRLE var med i en helhetlig pakke

Les også:

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus