Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Faksimile fra Human-Etisk Forbunds kampanjefilm om fagets historikk.

Faksimile fra Human-Etisk Forbunds kampanjefilm om fagets historikk.

KrF står på sitt om kristen K

Massive protester til tross, KrF står på gjeninnføring av K og minst halvparten kristendom i religionsfaget.

Publisert:

KrF vil ikke lytte til Human-Etisk Forbunds råd om å droppe endringene i KRL-faget. Den kristne avisa Vårt Land skriver at KrFs stortingsgruppe drøftet protestbølgen mot navneendring og mer kristendom i forrige uke, og konklusjonen var at kritikken ikke får KrF til å justere kursen i saken.

– Nei, vi står ved det opplegget vi er blitt enige med regjeringen om. Det gjelder ikke bare navneendring til KRLE, men hele pakken som skal gi et styrket og godt religionsfag, sier KrFs utdanningspolitiske talsmann, Anders Tyvand, til avisa.

Det betyr at stortingsproposisjonen der endringene i faget inngår blir lagt fram som planlagt.

Som Fritanke.no har skrevet om før, var det kun et fåtall av høringsinstansene som støttet regjeringens forslag til endringer i faget.

Ifølge vårt Land har kilder i Høyre signalisert overfor avisa at hvis KrF skulle ønske å droppe navneendringen, ville Høyre lytte.

Skuffet, men ikke overrasket

– Det er skuffende at KrF ignorerer den massive faglige motstanden mot endringene som er kommet fra nær alle hold gjennom høringsrunden, sier Bente Sandvig, fagsjef i Human-Etisk Forbund.

– At KrF står på sitt kommer ikke som noen overraskelse, men det er uheldig at partiet har så lite respekt for dommen fra Menneskerettighetsdomstolen, som slo fast at for mye kristendom gir dårligere kvalitet på undervisningen om andre emner i faget.

Hun kan ikke forstå at det å oppnå politiske symbolseire teller mer enn å skape ro rundt faget som var i ferd med å sette seg. Særlig ikke siden alt tyder på at KRLE-faget blir endret tilbake ved neste regjeringsskifte.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.