Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Humanistisk konfirmasjon øker sin markedsandel marginalt fra 15,5 prosent av kullet, til 15,7 prosent.
 Foto: Bjørn Molstad – Bare Form

Humanistisk konfirmasjon øker sin markedsandel marginalt fra 15,5 prosent av kullet, til 15,7 prosent. Foto: Bjørn Molstad – Bare Form

Konfirmasjonstallene såvidt over 10.000 igjen

Etter en periode med stabile konfirmasjonstall, ser vi i år en marginal økning.

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2011 kl 14:25

10.113 er årets tall. Det er 241 flere enn i fjor, og tallet er igjen over 10.000-merket. Andelen av alle landets 14-åringer stiger også litt, fra 15,5 prosent til 15,7 prosent.

Vestfold topper fylkesoversikten. Her er 23,4 prosent av ungdomskullet Humanistiske konfirmanter. Akershus er på andreplass med 22,8 prosent. Lavest andel Humanistisk konfirmasjon finner vi i nabofylkene Sogn og Fjordane (6,7%) og Møre og Romsdal (8%).

Hedmark fram, Telemark og Buskerud tilbake

Den største prosentvise framgangen har Hedmark fylke med 2.09 prosentpoeng og er dermed tilbake på normalen etter en tilbakegang i fjor. Størst tilbakegang har Telemark og Buskerud med rundt 1,2 prosentpoeng.

Seremonisjef Yngvild Kvaale er fornøyd med årets tall.

– Det er veldig fint at vi øker litt, men disse tallene er egentlig ikke så viktig for oss. Poenget er at ungdommen har et reelt valg fatter dette valget på et selvstendig grunnlag, sier hun.

Seremonisjefen legger til at hun er full av beundring for all den frivillige innsatsen som legges inn for å få gjennomført Humanistisk konfirmasjon landet rundt.

– Vi har en gjeng med kjempedyktige folk som legger ned en enorm innsats på fritida. All ære til dem! sier hun.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus