Schrødingers katts nettsider."> Klarsynte skal testes på NRK
Klarsynte skal testes på NRK

Etterhvert kan du se tv-innslagene fra testingen på Schrødingers katts nettsider.

Klarsynte skal testes på NRK

I kveld starter NRK sin test av klarsynthet. Skeptiker Asbjørn Dyrendal har gjemt en beskjed inne i en safe. De "klarsynte" skal prøve å finne ut hva beskjeden er.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.01.2009 kl 14:35

Skeptiker Asbjørn Dyrendal har plassert et hemmelig budskap i en safe som står trygt oppbevart på politihuset i Trondheim.

NRK-programmet Schrødingers katt utfordrer nå alle som mener de har evner i den retningen til å gjette eller "se" hva budskapet er.

Overvåkes kontinuerlig

Safen overvåkes konstant av et webkamera, får vi opplyst fra redaksjonen i Schrødingers katt. Det er bare Dyrendal selv og politimesteren i Trondheim, Nils Kristian Moe, som vet hva budskapet er.

Både Henning Hai Lee Yang som annonserer heftig på Dagbladet.no for sine "årshoroskop", og vinneren av TVNorges serie "Jakten på den 6. sans" fra i fjor, Linda Thorstensen, har tatt utfordringen.

Om Yang, Thorstensen eller noen andre påstått "synske" greier å finne ut hva budskapet er, vil du få greie på hvis du følger Schrødingers katt i de kommende månedene.

Les mer om opplegget:

 • På Asbjørn Dyrendals blogg

 • ... eller hos Schrødingers katt
 • HTML .fb_share_link {
  PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 20px; BACKGROUND: url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat left top; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-TOP: 2px; HEIGHT: 16px
  }

  Del på Facebook

  Siste nytt i Nyheter

  Hvem vil gifte seg i et krematorium?

  Human-Etisk Forbund fortviler over det som er i ferd med å bli navnet på det nye livssynsnøytrale seremonirommet i Tromsø.

  Skepsis outer alternativ markedsføring på Facebook

  Før nøyde Skepsis seg med å tipse Forbrukerombudet. Nå går de ut med tipsene selv.

  Opplysningsvesenets fond får Riksrevisjonen på nakken hvis de selger billig

  – Hovedoppgaven vår er å skaffe penger til fondet og kirken, sier direktør i Opplysningsvesenets fond, Ole-Wilhelm Meyer.

   
  Klar nedgang i andel amerikanere som tror Bibelen er Guds ord

  For første gang er gruppa som tror Bibelen bare er skrevet av mennesker større enn de som mener den bokstavelig talt er Guds ord.

  Reduserte verdien på kirkefond med fire milliarder

  En ny beregningsmåte har mer enn halvert verdien av Opplysningsvesenets fond.

  Deler av barnetoget må vente utenfor mens de andre er i kirken

  På to skoler i Aurskog-Høland kommune marsjerer 17.mai-toget rett inn i kirken for så å fortsette etterpå. Én av de to skolene lover å se på saken til neste år.

  Annonse
  Annonse
  Annonse