Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Får menighetsrådet i Kautokeino viljen sin blir det ikke noen likekjønnede vigsler i denne kirken - Kautokeino kirke.
 Foto: Google street view

Får menighetsrådet i Kautokeino viljen sin blir det ikke noen likekjønnede vigsler i denne kirken - Kautokeino kirke. Foto: Google street view

Kautokeino menighetsråd vil stenge kirken for homovielser

– Vranglære, mener menigheten. – Bare et synspunkt, sier biskopen, som setter ned foten.

Publisert:

Menighetsrådet i Kautokeino i Finnmark uttrykker i et vedtak forferdelse over at Kirkemøtet har gått inn for «vigsel til ekteskap for homofile» og legger all vekt på at «dette går imot Bibelens klare ord og må betegnes som kirkesplittende vranglære», skriver Dagen.

Vedtaket i Kautokeino menighetsråd torsdag 19. mai er et av de første i sitt slag i Den norske kirke etter at Kirkemøtet 11. april vedtok at det skal utarbeides en liturgi for vielse av par av samme kjønn, ifølge den kristne avisen.

Menighetsrådet ber alle biskoper, proster, prester og andre kirkemedlemmer som det måtte gjelde, om å vende seg om fra det de kaller «denne villfarelsen».

Biskop Olav Øygard i Nord-Hålogaland sier at når Kirkerådet har vedtatt noe, så gjelder det hele kirken.

– Menighetsrådet kan godt stille de ansatte fritt i denne saken, og de kan anbefale prester å ikke delta i vielse av likekjønnede par. De kan også godt be oss biskoper om at vi skal omvende oss. Men kirkeordningen er slik at når det er godkjent en liturgi i Kirkemøtet, så gjelder den i hele kirken. Dessuten er det jo ennå ikke vedtatt noen ny liturgi, så menighetsrådet i Kautokeino er tidlig ute sånn sett, sier han. (©NTB)

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus