Humanist forlag satser på e-bøker

Humanist forlag lanserer denne høsten mange av sine titler som e-bøker gjennom bokbransjens digitale distribusjonsløsning Bokskya. Så langt er tre titler klare.

Humanist forlag satser på e-bøker

Først vil forlaget digitalisere gamle titler som ikke lenger er tilgjengelig på papir. Men etterhvert vil også mange nyutgivelser komme i nedlastbar versjon.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

Paranormalitet av Richard Wiseman forklarer hvordan mye av det folk oppfatter som "uforklaringe hendelser" har helt naturlige forklaringer. Her blir både synskhet, spøkelser og nær-døden opplevelser forklart. Humanist forlag har store forventninger til boka. Den lanseres på Litteraturhuset i Oslo 17. februar neste år av forfatteren selv. Paranormalitet er oversatt fra engelsk av Benedicta Windt-Val.

Se bildet større

Her er noen av de nye titlene som Humanist forlag lanserer denne høsten. Se presentasjonen av bokhøsten her. (pdf)

Faktaboks

E-BØKER FRA HUMANIST FORLAG
Lanseres høst 2011/vår 2012:

Religion og vold av Torkel Brekke (1999)
Jakten på tusenårsriket av Norman Cohn (1999)
Minner fra Solferino av Henry Dunant (1999)
Det egoistiske genet av Richard Dawkins (2002)
Vampyr! av Arnfinn Pettersen (2003)
Hekser av Rune Blix Hagen (2003)
Alver av Jeanette Sky (2003)
Romvesener av Georg M. Rønnevig (2004)
Hvorfor jeg ikke er muslim av IBN WARRAQ (2003)
Religionen innenfor fornuftens grenser av Immanuel Kant (2004)
Juss og humanisme av Anders Bratholm (2004)
Kaleidoskop av Sandra Petersen og Tonje Merete Viken (red.) (2005)
Farvel til statskirken? (antologi, 2005)
99 spørsmål om islam av Jan Hjärpe (red.) (2005)
Ikke en flue fortred av Slavenka Drakulić (2005)
Opplysningens sjonglør av Anne Beate Maurseth (2005)
Livet før døden av Paul Knutsen (2006)
Lykkelig av Kari Vigeland(2006)
Humanisme av Richard Norman (2007)
Sorg av Marte Spurkland (red.) (2007)
Kjærlighet av Marte Spurkland (red.) (2007)
Russerfangene av Einar Kr. Steffenak (2008)
Elvens hemmelighet av Zhu Xiao-Mei (2009)
Menneskerettigheter - en innføring av Knut V. Bergem, Gunnar M. Ekeløve-Slydal og Beate Ekeløve-Slydal (red.) (2009)
Historien om oss av Torfinn Ørmen (2010)
Sebrapiken av Sofia Åkerman
Konspiranoia (nyutgivelse) av Terje Emberland og Arnfinn Pettersen
Den mislykkede spionen av Nikolai Brandal, Eirik Brazier og Ola Teige
Paranormalitet av Richard Wiseman

Forlaget er ferd med å sikre rettighetene til e-bokpublisering for disse titlene.

Allerede lanserte e-bøker:
Fyrster i tåkeland av Arnfinn Pettersen og Terje Emberland
Helgener av Velle Espeland
Norsk familieleksikon av Hilde Sophie Plau.

Se presentasjon av bokhøsten på Humanist forlag

Digitaliseringen av bokbransjen har gått mye tregere enn når det gjelder musikk, men nå er omsider også forfattere og forleggere i ferd med å tilpasse seg den digitale tidsalderen.

Så også Humanist forlag. Denne høsten lanseres en rekke av forlagets titler digitalt. Først skal de starte med gamle titler som ikke lenger er tilgjengelig på papir. Forlaget er nå igang med å kontakte forfatterne for å få rettighetene til dette. Men også nyere titler vil lanseres som e-bok, forteller forlagssjef Anitra Figenschou.

– Den mest markante utgivelsen vår på nyåret, Paranormalitet av Richard Wiseman, vil for eksempel komme som e-bok fra første dag, forteller hun.

I skrivende stund har forlaget tre titler tilgjengelig som e-bok; Fyrster i tåkeland av Arnfinn Pettersen og Terje Emberland, Helgener av Velle Espeland og Norsk familieleksikon av Hilde Sophie Plau.

Distribueres gjennom Bokskya

Andre utgivelser som kommer både på e-bok og i pocketutgave denne høsten er Sebrapiken av Sofia Åkerman, Konspiranoia av Terje Emberland og Arnfinn Pettersen, samt Den mislykkede spionen av Nikolai Brandal, Eirik Brazier og Ola Teige.

I tillegg vil storselgeren Det egoistiske genet av Richard Dawkins komme på e-bok. Det vil også historieboka om Human-Etisk Forbund som ble gitt ut til 50-årsjubileet i 2006; Livet før døden av Paul Knutsen, samt boka Humanisme av Richard Norman. Se den fullstendige lista med planlagte e-bokutgivelser fra Humanist forlag i boksen til høyre.

Figenschou forteller at e-bøkene til Humanist forlag selges gjennom forlagsbransjens distribusjonsopplegg for digitale bøker, Bokskya. Dermed vil de bli tilgjengelige i de fleste e-bokhandler og kan leses på alt som finnes av elektronisk utstyr.

Viktig å unngå piratkopiering

Figenschou understreker at det er mange forhandlinger som skal til for at en bok skal lanseres som e-bok. En e-boklansering må forhandles med den enkelte forfatter.

Bokhandlerbransjen har imidlertid kommet fram til generelle avtaler med forfatterforeningene der forfatterne blir sittende igjen med mer penger pr. solgte e-bok enn de gjør pr. solgte papirbok. Dermed er det lettere å få forfatterne til å akseptere e-boklansering.

En annen ting mange forfattere og forleggere naturlig nok er opptatt av, er å sikre åndsverkene sine mot piratkopiering.

– Her har bokbransjen kommet fram til en grei løsning med Bokskya, men det er dessverre fortsatt mulig å piratkopiere, så det gjør at vi holder litt igjen også, spesielt når det gjelder bøker som står på pensum. Hvis en av studentene greier å få tak i en piratkopiert versjon, og sprer denne til sine medstudenter, kan vi gå glipp av mye salg, understreker Figenschou.

Forbereder seg på framtida

Hun understreker at Humanist Forslag selvsagt er opptatt av å forvalte de åndsverkene de har rettigheter til på en god måte, når de nå skal i gang med det videre arbeidet med å digitalisere forlagets titler.

– Det er ikke slik at alle nye titler automatisk vil komme som e-bok. Dette er som sagt et forhandingsspørsmål med den enkelte forfatter. Vi har heller ikke bestemt oss for om vi skal ha en ambisjon om at alle nye bøker også skal lanseres som e-bok, sier forlagssjefen.

Hun understreker at det fortsatt er svært få som leser e-bøker, og at forlaget ikke tror de kommer til å tjene penger på dette med det første.

– Som resten av bokbransjen jobber vi med å omstille oss til en ny digital tid. Det er ikke tvil om at papirboka etterhvert vil bli faset ut til fordel for e-boka, men markedet er ikke er helt modent ennå. Men når folk begynner å ta denne teknologien i bruk må vi ha systemer på plass slik at det fortsatt skal være mulig å leve av å være forfatter, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Human-Etisk Forbund inviterer til møte om sosial kontroll i innvandrermiljø

Akin Düzakin i Oslo HEF mener forbundet bør engasjere seg mer for ungdom med muslimsk bakgrunn. – Den sosiale kontrollen har blitt mye verre siden jeg var ung, sier han.

Krf vil ha gudstjenestetvang for skoler

– Hvorfor står Krf fast på at elevene skal ha fritaksrett? Den logiske følgen av argumentene deres er å innføre obligatorisk gudstjeneste for alle, mener HEFs styrerepresentant Christian Lomsdalen.

Lever en personlig høringsuttalelse om tro og livssyn på 1-2-3

Vil du påvirke den nye loven om tros- og livssynssamfunn? Fyll ut et spørreskjema.

 
Tidligere medarbeider hardt ut mot Rasjonalitet

– De har gravd seg ned til halsen i hyllesten de får fra de verste folka på internett, sier Jan Schjetne. Han får støtte av Gunnar Tjomlid. Morten Guldberg fra Rasjonalitet stiller seg uforstående til kritikken.

Staten taper over 180 millioner hvert år på at alternativbransjen ikke betaler moms

Vi har regnet ut hvor mye alternativbransjens momsunntak er verdt.

Ville du ha gitt lommeboka di til denne mannen?

I helga arrangeres det et stort gratis kristent stevne i Oslo Spektrum med en kontroversiell predikant. Levi Fragell oppfordrer alle anstendige kristne til å holde seg unna.