Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
I dag har HEFs hovedstyre bestemt at Human-Etisk Forbund skal fortsette med konfirmasjonsbok.
 Foto: Erik Fosheim Brandsborg/Human-Etisk Forbund/faksimile

I dag har HEFs hovedstyre bestemt at Human-Etisk Forbund skal fortsette med konfirmasjonsbok. Foto: Erik Fosheim Brandsborg/Human-Etisk Forbund/faksimile

Human-Etisk Forbund viderefører konfirmasjonsbok

Hovedstyret i Human-Etisk Forbund vedtok fredag ettermiddag å videreføre arbeidet med konfirmasjonsbok. Dermed er Humanist Forlag sikret de neste fem årene.

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2017 kl 11:32

Som et av de siste punktene på en lang møtedag, vedtok hovedstyret i Human-Etisk Forbund i kveld å videreføre samarbeid om konfirmasjonsbok med Humanist Forlag:

«Det utvikles en ny bok som er klar for bruk i 2019-sesongen. Det inngås avtale med Humanist Forlag om at boka skal kjøpes til alle konfirmanter i fem år. HEF sikrer samtidig at vi får rettighetene til å bruke innholdet fra boka på en digital plattform. I løpet av denne perioden utvikles en tids- og innholdsmessig riktig bok.»

Vedtaket ble fattet med 7 for, 0 avholdende og 2 mot.

Styreleder Tom Hedalen forteller til Fritanke.no at hovedstyret hadde en god og konstruktiv debatt, hvor man endte med i praksis å videreføre dagens ordning.

– Jeg er fornøyd med at saken er vedtatt, da den har avstedkommet sterke følelser og stort engasjement, kommenterer han og legger til at stort engasjement er bra.

Forlagssjef Bente Pihlstrøm i Humanist forlag sier til Fritanke.no at hun tar vedtaket til etterretning og er nå glad for at forlaget kan konsentrere seg om jobben og ser fram til et godt samarbeid med HEFs Seremoniavdeling om å utvikle ny bok.

Les Fritanke.nos saker om diskusjonene rundt konfirmasjonsbok og Humanist Forlag: