Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund laget i samarbeide med TRY /APT tre filmer for å vise hva som vil kunne bli konsekvensene av KRLE-faget
 Foto: Skjermdump

Human-Etisk Forbund laget i samarbeide med TRY /APT tre filmer for å vise hva som vil kunne bli konsekvensene av KRLE-faget Foto: Skjermdump

Heder til HEF-kampanje

Kampanjefilmer om konsekvensene av KRLE nådde nesten til topps i kåring.

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2015 kl 19:57

Kreativt Forum kårer hver måned de beste kampanjene innen kreativ kommunikasjon. I mars kom Human-Etisk Forbund filmer om konsekvenser av KRLE inn til pallplassering, bak Tankesmien Agendas likestillingseksperiment.

– Hyggelig at kampanjen vår har også blitt lagt merke til i de kreative miljøene. Vi ønsker selvsagt at flest mulig skal få med seg budskapet om at innføring av minst 50 prosent kristendom og en ekstra K for kristendom i RLE-faget er urimelig, i utakt med samfunnsutviklingen og det siste en inkluderende og mangfoldig skole trenger å bruke tid på, sier kommunikasjonssjef Agnieszka Bryn i Human- Etisk Forbund.

– Hva var ønsket dere i vise i filmene?

– I denne kampanjen ønsket vi å vise det klart urimelige i regjeringens forslag, nemlig at hvis man bruker halvparten av tiden på å undervise om kristendom, vil det selvsagt gå på bekostning av undervisning om de andre religionene, etikk og filosofi. Det er å skru klokken tilbake, elevene i norsk skole i 2015 trenger en nyansert undervisning med mer vekt på nettopp etikk, filosofi og kritisk tenkning for å kunne skille mellom faktabaserte resonnementer og emosjonell synsing.

Godt samarbeide

Filmene ble laget i samarbeide med byrået TRY. Dette er andre gang forbundet har samarbeidet med byrået om filmproduksjon. Den første gangen var i fjor høst under en film om fagets historie.

– Vi har svært godt samarbeid med teamet i Try/Apt, de kjenner nå godt til (K)RLE saken og bidrar med gode kreative løsninger. Vi ser at denne saken engasjerer våre medlemmer, sympatisører og alle de som får innblikk i hva som er i ferd med å skje i norsk skole. Også de om jobber med kreative løsninger blir engasjert, og det blir det godt samarbeid ut av.

Bryn forteller videre at filmene også fikk god mottakelse i sosiale medier. På Facebook var det rundt 4 400 som likte dem, og de førte til 150 nye medlemmer i HEF i kampanjeperioden.

Alle filmene er tilgjengelige på både på Human.no og påHuman.no og Youtube:

Tidligere i dag var det høring på Stortinget om KRLE-Faget. Mer om denne kan du lese her.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus