Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Det ble ikke noe dommedag den 21. mai. Family Radio forstår at folk er skuffet, men tror det skyldes at Gud trenger mer tid på å få folk til å omvende seg.

Det ble ikke noe dommedag den 21. mai. Family Radio forstår at folk er skuffet, men tror det skyldes at Gud trenger mer tid på å få folk til å omvende seg.

Family Radio:

– Forstår at mange av dere er skuffet

… men Gud vil gi flere sjansen til å bli frelst

Fritanke.no har hørt på Family Radio i hele dag. For det meste har det vært musikk og kristen livsveiledning. Men så plutselig kom det noe som kan ligne en beklagelse og en forklaring.

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2011 kl 13:48

– Vi forstår at mange av dere er skuffet over at dommedag ikke har kommet som forutsagt. Men da må dere huske at Guds tidsangivelser ikke alltid er de samme som våre, og Guds tidsangivelse er alltid den beste, sier stemmen på Family Radio.

Deretter vises det til ulike bibelsteder som skal underbygge dette. Det kommer også en slags forklaring på hvorfor forutsigelsene til Family Radio-eier Harold Camping ikke slo til.

– Herren er ikke ferdig på jorden. Han vil vente til flere mennesker har fått sjansen til å høre evangeliet. Han arbeider fortsatt med å frelse verdens folk. Vi får be og håpe at Jesus kommer tilbake til oss mennesker snart, sier radiostemmen.

Kommentaren har bare kommet én gang i løpet av dagen, såvidt Fritanke.no har hørt. Ellers er det mye musikk, opplesinger fra Bibelen, kristen livsveiledning, og en del argumentering for kreasjonisme samt muligheten for å bli helbredet ved bønn.

Ny sjanse til høsten

Harold Camping og hans Family Radio har det siste året advart verden om at verden kommer til å gå under i 2011. 21. mai, altså på lørdag, skulle alle verdens kristne ha blitt rykket opp til Gud, mens resten av menneskeheten skulle gjennomgå all verdens pinsler før verden endelig går under den 21. oktober, altså til høsten.

Som kjent skjedde det ikke noen ”opprykkelse” på lørdag. Harold Camping har ennå ikke uttalt seg offentlig om saken, men det har blitt rapportert om at han er ”litt forvirret”.

Nettsida til Family Radio er oppdatert i dag, etter å ha kunngjort verdens undergang hele helga. Alle referanser til de mye omtalte dommedagsprofetiene er fjernet.

OPPDATERT 21.10.2011:
Dommedag kom ikke i dag heller. Camping må ha tatt feil.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus