Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Forlagssjef Bente Pihlstrøm er fornøyd med at Kulturrådet har kjøpt inn fem av sju utgitte bøker på forlaget hittil i år.
 Foto: Even Gran

Forlagssjef Bente Pihlstrøm er fornøyd med at Kulturrådet har kjøpt inn fem av sju utgitte bøker på forlaget hittil i år. Foto: Even Gran

Fem av sju bøker fra Humanist forlag innkjøpt av Kulturrådet i år

... og de siste to passer egentlig ikke inn ordningen.

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2016 kl 14:51

I 2016 har Humanist Forlag satt ny rekord når det gjelder å få kjøpt inn bøker på Kulturrådets innkjøpsordninger for sakprosa. Av totalt sju utgitte bøker så langt i år, har fem blitt kjøpt inn.

– Og de to bøkene som ikke har blitt kjøpt inn, faller egentlig sjangermessig utenfor støtteordningene, forteller forlagssjef Bente Pihlstrøm.

Dette gjelder antologien «Tiden etterpå. Historier om posttraumatisk stress» og diktsamlingen Til ungdommen.

Pihlstrøm er storfornøyd med resultatet så langt.

– Det er ingen andre forlag som får kjøpt inn så mange av titlene sine som oss. Vi har en veldig god prosent. Vi har gjort det bra tidligere om årene også, men nå i 2016 er et ny rekord, sier hun.

Pihlstrøm minner om at innkjøpsordningene for sakprosa er noe helt annet enn innkjøpsordningen for skjønnlitteratur, der det meste av utgitte bøker blir kjøpt inn.

– Det er en komite som leser alt og vurdere tekstene etter litterær kvalitet, og mye blir avvist. Det er med andre ord et kvalitetsstempel for forlaget å bli kjøpt inn i så stor grad. Det er selvsagt også en viktig anerkjennelse for redaktørene og forfatterne våre, sier hun.

Rundt en tredel av sakprosabøkene for voksne kjøpt inn i 2016

De fem bøkene fra Humanist forlag som er kjøpt inn av Kulturrådet i 2016 er:

De fire første bøkene er kjøpt inn via ordningen for sakprosa for voksne, mens Bjørkelos bok er kjøpt inn via ordningen for sakprosa for barn og ungdom.

Førstekonsulent Ane Nielsen ved Kulturrådet forteller til Fritanke.no at det så langt i år er har blitt realitetsbehandlet 177 titler for innkjøp under den første ordningen. Av dem har 61 titler blitt kjøpt inn, altså rundt en tredel.

Når det gjelder innkjøpsordningen for sakprosa for barn og ungdom, som Bjørkelos bok har blitt kjøpt inn under, har 21 bøker blitt realitetsbehandlet. Av disse er 11 kjøpt inn, altså litt over halvparten.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus