Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
- Ekstrem tro skaper terror, sier Hedningsamfunnets leder, Siv Sinober, som inviterer til markering til forsvar for menneskeliv og menneskerett i kampen mot religiøst begrunnet terror og drap.
 Foto: Hedningsamfunnet

- Ekstrem tro skaper terror, sier Hedningsamfunnets leder, Siv Sinober, som inviterer til markering til forsvar for menneskeliv og menneskerett i kampen mot religiøst begrunnet terror og drap. Foto: Hedningsamfunnet

Hedningsamfunnet inviterer til demonstrasjon

- Ekstrem tro skaper terror

Hedningsamfunnet har fått med seg Faten Mahdi Al-Husseini, Lars Gule og Halmat Goran, som mottok dødsdom fra Mullah Krekar for brenning av Koranen, som appellanter under markeringen «Jeg er Charlie og vil ikke bli brakt til taushet».

Publisert:

I etterkant av den grusomme terroren mot redaksjonen i Charlie Hebdo i Paris har Hedningsamfunnet tatt initiativ til en markering foran Stortinget i morgen. Som appellanter har hedningene har fått med seg både religionskritiker, islamekspert og tidligere generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Lars Gule, en av initiativtakerne til anti-ISIS-demonstrasjonen og mottager av stipendet, Faten Mahdi Al-Husseini og Halmat Goran, som mottok dødsdom fra Mullah Krekar for brenning av Koranen.

«Jeg er Charlie og vil ikke bli brakt til taushet»

Leder i Hedningsamfunnet, Liv Sinober, forteller at markeringen holdes under overskriften «Jeg er Charlie og vil ikke bli brakt til taushet».

– Vi vil invitere alle til forsvar for menneskeliv og menneskerettigheter i kampen mot religiøst begrunnet terror og drap. Spesielt viktig er det at mange muslimer står frem mot ekstremisme.

Sinober forteller at religionskritikere med norsk og internasjonal bakgrunn vil møte opp foran Stortinget på lørdag.

Ekstreme tolkninger har skapt terror i århundrer

– Tolkninger av Koranen og Muhammeds praksis kan legge grunnlaget for terrorhandlinger og representerer en trussel så lenge de ikke avsløres. Men islam er bare yngstebror av de Abrahamittiske religionene som med sitt innhold har skapt krig og terror i århundrer.

Hun understreker at drapene i Paris i første rekke er et angrep på menneskerettighetene, der demokratiet og menneskenes rett til sikkerhet, trygghet og fred er vesentlig, og hvor ytringsfriheten er grunnleggende.

– Denne gangen var det menneskene i en redaksjon og politifolk det i første rekke gikk utover, skriver Hedningsamfunnet på Facebooksiden.

Hvor mange tør å være Charlie – hvor lenge?

Også Litteraturhuset, Fritt Ord og Norsk PEN inviterer også til markering på lørdag. Da i form av åpent debattmøte om ytringsfrihet under angrep. Styreleder i Norsk Pen og selv attentatoffer for angrep på ytringsfriheten, William Nygaard, og den palestinske tegneren Fadi Abou Hassan, som i dag er norsk fribyforfatter, er blant innlederne, mens den norske tegneserietegneren og satirikeren Knut Nærum er blant flere paneldeltagere.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.