Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Ingen vil tvinges til å være med i kirken på Voss ungdomsskole, eller noen av de andre skolene i kommunen.
 Foto: Google Street View

Ingen vil tvinges til å være med i kirken på Voss ungdomsskole, eller noen av de andre skolene i kommunen. Foto: Google Street View

Det blir fritak fra juleopplegget på Voss

… og det blir lagt til rette for et tilpasset opplæring.

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2016 kl 16:47

Rektorene og kirken på Voss har blitt enig om et felles juleopplegg i kirkene som skal inneholde Fadervår, trosbekjennelse, prest i prestedrakt med mer.

I en pressemelding datert 24. november skriver Voss menighet at juleopplegget skal være obligatorisk undervisning for alle, og at alle skoler i kommunen skal delta i en slik samling i sin lokale kirke.

Ikke obligatorisk

Rektor ved Voss ungdomsskole, Camilla Fines Aronsen, kommer med et annet svar når vi spør om dette.

– Det vil bli rett til fritak i henhold til Opplæringslovens paragraf 2-3a og vi vil legge til rette for tilpasset opplæring innenfor læreplanen i KRLE, skriver hun i en sms til Fritanke.no.

Dette betyr at elever som ikke blir med i kirken, vil bli undervist om samme tema (KRLE-fagets læringsmål om kristne juletradisjoner) på skolen istedenfor i kirken.

Kirken: – Dette er skolens sak

Sogneprest på Voss Arild Hellesøy vil ikke blande seg borti rektorenes håndtering av dette.

– Dette får skolen styre. Det er ikke vår sak, sier han til Fritanke.no.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus