Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Yusuf al-Qaradawi (t.v.) har fått et brev fra Sara Mats Azmeh Rasmussen. Fra den 28. juni til 2. juli vil hun sitte utenfor al-Qaradawis møtelokaler i Dublin og vente på svar.

Yusuf al-Qaradawi (t.v.) har fått et brev fra Sara Mats Azmeh Rasmussen. Fra den 28. juni til 2. juli vil hun sitte utenfor al-Qaradawis møtelokaler i Dublin og vente på svar.

Azmeh Rasmussen med brev til Det europeiske fatwarådet:

Ber om trygghet under vingene til en barmhjertig religion

– Jeg kommer til Dublin som representant for mange homofile og lesbiske som selv ikke kan være tilstede, skriver Sara Mats Azmeh Rasmussen i et brev til fatwarådet.

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2011 kl 12:19

I månedskiftet juni/juli reiser Sara Mats Azmeh Rasmussen til Dublin. Der holder Det europeiske fatwarådet sitt årlige møte. Azmeh Rasmussen skal sitte utenfor møtelokalene med en plakat som krever frihet og rettferdighet for homofile og transpersoner.

Målet er å påvirke fatwarådet til å svare på et brev Islamsk Råd Norge sendte til Det europeiske fatwarådet for over tre år siden. Hovedspørsmålet i brevet er om det er mulig for en muslim å protestere mot dødsstraff for homofili, slik den for eksempel praktiseres i Iran.

Nå har Azmeh Rasmussen skrevet et brev til fatwarådet og deres leder Yusuf al-Qaradawi for at de skal vite hvorfor hun sitter der. Hun vil sitte utenfor og vente på et svar, men håper ikke ventingen blir oppfattet som en provokasjon. Det europeiske fatwarådet er organet med høyest teologisk autoritet i Europa innenfor islam.

– Provokasjon er helt fjernt fra min intensjon og mål. Jeg kommer til Dublin som en representant for mange homofile og lesbiske som selv ikke kan være tilstede og fremme sin sak fordi de føler seg utrygge. Men de venter på deres svar, og de håper på en fatwa som garanterer dem et trygt og verdig liv under vingene av en barmhjertig religion som sørger for rettferdighet og oppfordrer til velgjerninger mennesker imellom, skriver Azmeh Rasmussen.

Dette handler om dødsstraff

Overfor Fritanke.no understreker Azmeh Rasmussen at aksjonen ikke har noe mål om å få noen religiøs instans til å tillate homofil praksis. Dette handler om man fortjener dødsstraff for det.

– Spørsmål om hvorvidt homofil kjærlighet og praksis er syndig eller ikke faller utenfor min interesse. Mitt fokus er dødsstraff og andre straffer som pisking og fengsel. Dette bør opphøre. Sekulære humanister er forpliktet til å jobbe mot alvorlige brudd på menneskerettighetene, poengterer hun.

Hun mener det er viktig å jobbe med de religiøse lederne, fordi de har stor makt over de moralske vurderingene og holdningene til den jevne muslim.

Les hele brevet fra Azmeh Rasmussen, på arabisk og oversatt til norsk

Les mer:
Islamsk råd tror ikke det kommer noe svar fra fatwarådet

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus