Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Fagsjef i Human-Etisk Forbund, Bente Sandvig, sitter fra nyttår som fast medlem i Bioteknologinemnda.
 Foto: Merete Haseth/HEF

Fagsjef i Human-Etisk Forbund, Bente Sandvig, sitter fra nyttår som fast medlem i Bioteknologinemnda. Foto: Merete Haseth/HEF

Bente Sandvig inn i Bioteknologinemnda

Fagsjef i Human-Etisk Forbund, Bente Sandvig, ble fredag oppnevnt som medlem i Bioteknologinemnda.

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2013 kl 13:26

Bioteknologinemnda er et regjeringsoppnevnt råd som er høringsinstans i spørsmål om genmodifiserte organismer og bioteknologi. Fredag før helga utnevnte regjeringen tidligere kunnskapsminister Kristin Halvorsen utnevnt til leder. Med seg får hun blant annet fagsjef i Human-Etisk Forbund Bente Sandvig.

Sandvig er svært fornøyd med å kommet inn i nemnda.

– Dette synes jeg selvsagt er spennende. Jeg gleder meg til å sette igang. Bioteknologi byr på stadig nye etiske utfordringer. Human-Etisk Forbund bør diskutere dette fortløpende, og det vil jeg gjerne bidra til, sier Sandvig.

Håper på mer etisk debatt i HEF

Hun presiserer at hun sitter i nemnda som privatperson, og at hun ikke er bundet av vedtak i HEF på noen måte. Sandvig vil bruke vervet for å fremme bioteknologisk debatt i forbundet, og fungere som et bindeledd mellom nemnda og forbundet.

– Selv om jeg sitter i nemnda som privatperson, er det opplagt en del av jobben min i HEF å delta i nemnda. Jeg håper jeg kan fungere som et bindeledd begge veier, sier hun.

– Er du liberal eller konservativ når det kommer til bioteknologi? Hva mener du f.eks. om den mye omdiskuterte Mehmet-saken?

– Jeg har ikke lyst til å flagge noen standpunkt nå. Jeg tror ikke det er lurt. Jeg ser at også at den nye lederen Kristin Halvorsen er forsiktig med det.

– Men det er vel ingen hemmelighet at HEF heller mer over på den liberale siden når det gjelder bioteknologi?

– Jeg tror man vil finne alle avskygninger blant våre medlemmer. Det var mange likhetspunkter mellom høringsuttalelsene til HEF og Den norske kirke da Bioteknologiloven ble revidert sist, men Human-Etisk Forbund var mer liberal på noen få punkter som f.eks. Mehmet-saken, sier Sandvig.

Den nye Bioteknologinemnda er oppnevnt for perioden 1. januar 2014 til 31. desember 2017.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus