Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Bangladeshisk sufimuslim drept av islamister

En lokal sufimuslim er funnet hakket til døde i Bangladesh i et angrep som det er mistanke om at islamister står bak.

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2016 kl 14:59

Mohammad Shahidullah har vært savnet siden han gikk hjemmefra fredag morgen, inntil han natt til lørdag ble funnet død i en skog i Rajshahi.

Politisjef Nisharul Arif sier at drapet ligner på en serie med drap på folk fra religiøse minoriteter som islamister har stått bak den siste tiden.

Islamister har påtatt seg ansvaret for flere titalls drap på ateistiske bloggere, liberale og religiøse minoriteter de siste årene. Både sufimuslimer, sjiamuslimer, ahmadiyamuslimer, hinduer og kristne er blant ofrene.

Sufisme er en form for islamsk mystikk som fundamentalistiske sunnimuslimer, som salafister og wahhabimuslimer ser på med stor mistenksomhet. Sufisme er utbredt på landsbygda i Bangladesh. (©NTB)

Se under for mer om drapsbølgen i Bangladesh:

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus