Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
– Om Ap ønsker å fremme mangfold og toleranse, må̊ K-en ut, sier AUF-leder Mani Hussaini.

– Om Ap ønsker å fremme mangfold og toleranse, må̊ K-en ut, sier AUF-leder Mani Hussaini.

Ap-politikere vil fjerne K-en i faget KRLE

Landsmøtet kan fjerne K-en i KRLE-faget.

Publisert:

Anniken Huitfeldt (Ap) og AUF-leder Mani Hussaini ønsker i sitt programutkast å fjerne K-en i religion og livssynsfaget KRLE.

Huitfeldt og Hussaini går inn for å «utvikle religions- og livssynsfaget til et mer inkluderende fag og dermed fjerne ‘K’ fra KRLE-faget», skriver Klassekampen. Partiets sentralstyre har i sitt utkast valgt å beholde K-en.

– Denne saken skal vi bare vinne. Om Ap ønsker å fremme mangfold og toleranse, må̊ K-en ut, sier Hussaini. Ifølge avisen har alle fylkeslagene som har tatt stilling til saken, bestemt seg for å fjerne K-en når partiets landsmøte går av stabelen senere denne måneden. Det er hittil snakk om åtte fylkeslag, blant de fra Sogn og Fjordane, Hordaland og Vestfold.

I samarbeid med Solberg-regjeringen fikk KrF i 2013 gjennomslag for K-ens retur. Da ble det bestemt at om lag halvparten av faget skal handle om kristendom.

– Resultatet er at det blir mindre tid til etikk og andre religioner. Vi er ikke uenige i at den kristne kulturarven skal ha størst plass i Norge, men vi mener religionsfaget bør være livssynsåpent, sier Huitfeldt.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus