HUs nye leder Anders Garbom Backe i midten, flankert av nyvalgt økonomileder Juni Høiby (t.v.) og nestleder Arnlaug Høgås Skjæveland. Foto: Dan Raoul Husebø Miranda

Anders Garbom Backe ny leder i Humanistisk Ungdom

I helga har det vært landsmøte i Humanistisk Ungdom. Anders Garbom Backe (21) fra Tønsberg ble valgt til ny leder. Med seg som nestleder får han Arnlaug Høgås Skjæveland (19) fra Bergen.

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

Publisert:

Sist oppdatert: 22.04.2013 kl 11:35

I helga ble Anders Garbom Backe (21) valgt til ny leder i Humanistisk Ungdom (HU).

HUs nye leder har vært aktiv i ungdomsorganisasjonen siden starten i 2007. Han var blant annet nestleder i sentralstyret da Dan Raoul Husebø Miranda var leder mellom 2010 og 2011.

Garbom Backe har også gjort seg bemerket i Human-Etisk Forbund, både som vararepresentant i hovedstyret og som representant i HEFs internasjonale utvalg, arrangørkommiteen for Humanistisk verdenskongress i 2011 og HEFs partiprogramgruppe. Han har også hatt verv i Vestfold fylkeslag, samt skrevet to kapitler i den nye konfirmasjonsboka boka Tenk på det.

Anders Garbom Backe takker HUs landsmøte for tilliten.

– Først og fremst er jeg veldig glad for å ha blitt valgt. Det var et spennende valg, og det var veldig bra for demokratiet at delegatene hadde reelt valg. Jeg hadde en god motkandidat, og jeg er sikker på at det hadde gått veldig bra også med Synøve (Vang) som leder, sier Garbom Backe til Fritanke.no.

Jeg vil jobbe for at vi profilerer oss bedre, tydeligere, og på et bredere utvalg av saker.

Den nye lederen er først og fremst opptatt av at HU må bli mer synlig.

– Det må bli lettere å legge merke til oss i alle medier, både lokale, nasjonale og på nettet. Jeg vil jobbe for at vi profilerer oss bedre, tydeligere, og på et bredere utvalg av saker. For å få til det stiller jeg gjerne som HUs ansikt utad. Jeg ønsker å skrive innlegg i avisene og på nettet, i tillegg til å delta i debatter i radio og tv, sier han.

Garbom Backe er også opptatt av at alle skal føle seg velkommen i HU.

– Vi må jobbe for at alle, fra 15 til 26, skal føle at HU er noe for dem. Uansett hvor du bor skal du kunne engasjere deg i ditt livssyn gjennom oss, sier han.

Nytt sentralstyre

Som nestleder får Garbom Backe med seg Arnlaug Høgås Skjæveland (19) fra Bergen. Ny økonomileder blir Juni Høiby (22) fra Kongsvinger.

Det øvrige sentralstyret ser slik ut:

  • Ivan-Louis Miranda Husebø (1992), Bergen/Sandnes
  • Lin-Marit Bjerkemo (1992), Tromsø
  • Sean Traynor (1994), Egersund
  • Marianne Tofte (1990), Stavanger/Haugesund
  • Lyka Camilla Solhaug (1994), Brumunddal
  • Amund Bugge (1988), Oslo/Trysil

Vararepresentanter:

  • Cecilie Nordby Gjøstein (1993), Porsgrunn/Asker
  • Kristoffer Stokkeland (1993), Kvinesdal
  • Live Johanna Steinsdatter Øverhaug (1995), Oslo
  • Tor-Einar Berget Erlandsen (1996), Buskerud

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Vil DU bli Norges første fengselshumanist? Eller sykehushumanist?

Vil DU bli Norges første fengselshumanist? Eller sykehushumanist?

Nå starter studiet som kan gjøre det mulig.

Humanistiske vigsler anerkjent i Nord-Irland

Humanistiske vigsler anerkjent i Nord-Irland

Leeds-spilleren Eunan O'Kane og glamourmodellen Laura Lacole vant en stor seier i Belfast i går. Britiske humanister jubler.

– Nei, humanisme er ikke «mangel på tro»

– Nei, humanisme er ikke «mangel på tro»

TRONDHEIM: Avtroppende sykehumanist Cathrine Bang Hellum startet med å kommentere møtelederens innledning under et debattmøte i Trondheim.

USA beskylder IHEU for å være på lag med Russland og Kina

USA beskylder IHEU for å være på lag med Russland og Kina

USAs FN-ambassadør har sendt et skarpt brev til den internasjonale humanistunionen IHEU.

Advokat mener millionerstatningen til Nawaz er dårlig nytt for ytringsfriheten

Advokat mener millionerstatningen til Nawaz er dårlig nytt for ytringsfriheten

– Maajid Nawaz ville aldri ha vunnet en rettssak om dette. SPLC burde ikke ha gått med på forlik, mener en amerikansk borgerrettighetsadvokat.

Borgerrettsorganisasjon med beklagelse til antiislamist

Får endelig beklagelse

– Vi innser at det var galt å inkludere Maajid Nawaz og Quilliam Foundation i vår feltguide til anti-muslimske ekstremister, beklager Southern Poverty Law Center.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon