Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Gratis boller og saft smakte godt for de som ikke deltok i gudstjenesten under 17.maitoget på Kråkstad i går. Her ser vi varene går unna til høyre i bildet.
 Foto: Roar Johnsen

Gratis boller og saft smakte godt for de som ikke deltok i gudstjenesten under 17.maitoget på Kråkstad i går. Her ser vi varene går unna til høyre i bildet. Foto: Roar Johnsen

Kråkstad:

17.mai-toget marsjerte rett inn i kirka

... men HU ble kvitt bollene

På Kråkstad i Ski arrangeres det gudstjeneste midt i barnetoget på 17. mai. Humanistisk Ungdom møtte opp og delte ut boller til de som ventet utenfor.

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2011 kl 12:39

– Det hele gikk ganske rolig for seg, forteller HU-leder Dan-Raoul Husebø Miranda.

I går møtte han opp utenfor Kråkstad kirke i Ski utenfor Oslo for å dele ut boller og saft til de som ikke deltok i fellesgudstjenesten som bygdas 17. maikomite, i tråd med lang tradisjon, arrangerer midt i barnetoget på 17. mai.

Toget rett inn i kirken

Miranda forteller at da 17.-maitoget kom opp til kirken, virket det som samtlige bare gikk rett inn.

– Toget, ledet av en traktor med musikanter, gikk mer eller mindre rett inn i kirken. Det var et ganske spesielt syn, og det så ikke ut til elevene hadde særlig valg, forteller han.

Likevel var det ganske folksomt utenfor kirken mens gudstjenesten pågikk. Men dette var i stor grad folk som ikke fikk plass i kirken, forteller Miranda. Kråkstad kirke tar bare rundt 200 personer.

Miranda og de andre HU-erne fikk dermed avsetning på bollene og saften.

– Vi ble veldig raskt omringet av bollesultne unger og ikke-fullt-så-unge. Folk ble veldig overrasket over at det var gratis, ettersom det var noen andre der også som solgte boller og saft, og som vi tolket brukte å være der hvert år for å servere de som ikke får plass i kirken, forteller Miranda.

Lite spørsmål og diskusjon

HU-lederen forteller at folk stort sett virket fornøyde. Bolleutdelerne hadde ikke med seg noen plakater eller noe som forklarte hvorfor de stod der, og det var bare én som spurte hvorfor.

– Jeg synes det var en rar, men lærerik opplevelse, sier Miranda.

I tillegg til ham, var Amund Bugge og Espen Urkegjerde med fra HU. De fikk også hjelp av to HEF-ere; tidligere HEF-styreleder Roar Johnsen og kona Tove Dreierstad.

Dan-Raoul Miranda varslet aksjonen i forrige uke.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus