Er det greit med islamistisk holocaustbenekting?

David Irving fikk ikke komme til Norge, men nylig besøkte holocaustbenektende islamister Oslo med støtte fra UD. Hvorfor? spør Walid Al-Kubaisi i denne kommentaren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.10.2008 kl 09:37

Fritanke.no - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund
Se bildet større

Ifølge islamsk tradisjon er Ghardaq-treet det eneste treet som vil beskytte jøder når muslimene går til angrep.

Islameksperten Bjørn Olav Utvik ved Universitetet i Oslo har i årevis forkynt et budskap som i den arabiske verden ville skremme alle sekulære og liberale muslimer, i tillegg til kristne og andre minoriteter. Utvik gir nemlig et klart positivt signal til islamister. Han betegner dem som moderate. Han forkynner budskapet om at de har en alternativ løsning på de autoritære, ikke-demokratiske arabiske regimene, at de vil modernisere islams verden og at de har en løsning på Midtøsten-konflikten.

Å mene noe, er ikke så alvorlig i ytringsfrihetens navn. Men når en ekspert som Utvik, med en akademisk posisjon, mener noe, settes meninger ut i praksis. Han inviterer et knippe islamister og får UD til å finansiere deres reise til Norge. Dette er i seg selv en anerkjennelse, en støtte, et framtidig signal til den arabiske verden. Og 7. oktober hadde Utvik og islamistene konferansetreff i Oslo. UD stilte i velkomstkomiteen. Islamistene ble anerkjent.

Islamistene Utvik betegner som moderate, er tilhengerne av sjaria-lover og en islamsk stat i de arabiske landene. Blant dem er også de som hører til Muslimbrødrene.

Muslimbrødrene er organisasjonen som ble opprettet i 1928 av Hassan Al-Banna i Egypt. Det var han som uttalte "vi skal kaste Israel på sjøen", et utsagn som seinere ble kjent som et kollektivt arabisk motto for Jihad mot Israel.

Muslimbrødrenes formann i hovedkvarteret i Egypt, Mahdi Akif, er en erkefornekter av Holocaust. Han støttet de antisemittiske uttalelser Irans president Ahmadinijad kom med, der han benektet Holocaust. Ahmadinijad tviler på at utryddelse av europeiske jøder i Hitlers gasskamre har funnet sted.

Denne antisemittismen er ingen enestående hendelse, men en holdning som utgjør en del av det religiøse grunnlaget i Muslimbrødrenes litteratur. Like før Bjørn Olav Utvik møtte disse islamistene i Oslo, kringkastet tv-kanalen Alaqsa - som er styrt av Hamas, den palestinske grenen av Muslimbrødrene - en tale. Det var den internasjonalt kjente forkynneren Muhammaed Al-Arifi fra Saudi-Arabia som talte til en skare islamister i Gaza. I talen fortalte han om et framtidig internasjonalt holocaust mot jødene som er i samsvar med "profetiene" i islam.

Talen hans ble sendt på mange kanaler verden over. Han siterer en av profeten Muhammeds profetier og knytter dette til dagens situasjon. For muslimer rundt i verden jubler og tror at USA er i ferd med å falle sammen, og at Israel snart er alene uten støttespillere. Da kan muslimene med støtte fra himmelen utrydde jødene i en forutbestemt, guddommelig skjebne.

Ifølge den klassiske islamtradisjonen "forutsa" profeten Muhammed at før dommedag kommer muslimene til å krige mot jødene og beseire dem. Jødene kommer til å oppleve et historisk nederlag. De vil rømme fra muslimene. Al-Arifi minner om denne profetien og sier til sitt publikum: "De siste studier fra Israel og Tel Aviv bekrefter at jøder i Israel har begynt å plante Ghardaq-trær. For de vet at nederlagstimen vil komme."

Men hvorfor planter jødene i Israel dette Ghardaq-treet? Al-Arifi forklarer dette med å gjengi profetien der Profeten Muhammed har berettet om denne krigen. Han beskriver situasjonen etter nederlaget slikt:

"Stein og trær som jødene kommer til å skjule seg bak, vil rope: Du, muslim! Det er en jøde som gjemmer seg bak meg. Kom og drep ham! Unntatt Ghardaq-treet, for det er et jødisk tre. Og det utleverer derfor ikke en jøde til en muslim."


Selvfølgelig nevner ikke forkynneren noen kilder
til informasjonen om Ghardaq-treet. Jeg forsøkte å finne ut om det fins folk i Israel som tror på denne profetien, og at de har begynt å plante Ghardaq-trær for å sikre at de blir reddet fra dette islamistiske holocaust. Jeg har ennå ikke funnet noen annen kilde enn Al-Arifis uttalelse, og det forteller kun at disse islamistene har som mål å utrydde jødene, for dermed å oppfylle den profeti Adolf Eichmann kom med før han ble hengt i Israel: om en arabisk Hitler som vil dukke opp og utrydde jødene.

Og for å vise at man ikke tviler på forkynneren, publiserte arabiske nettsider foto av Ghardaq-treet i Israel som bekreftelsen på Profetens profeti. Men de glemmer at dette treet fins i hele Midtøsten, til og med i land hvor det ikke bor jøder.

Ghardaq-treet - "Nitraria retusa" - er en busk som vokser i tørre, varme områder. Treet blir nevnt i Bibelen som et underdanig, ondartet tre både i Ordspråkene (22:5) og Dommerne (89:14-15) som: "Torner og snarer er der på den falskes vei; den som varer sitt liv, holder sig borte fra dem."

Forkynneren Al-Arifi uttrykker en vanlig islamistisk holdning. Budskapet han formidler viser at islamister ikke er fredsorienterte eller løsningsorienterte, men besatt av konflikter og konspirasjonsmentalitet.

Jeg undrer meg over at Bjørn Olav Utvik kaller slike islamister for "moderate" til tross for at de er preget av en religiøs mentalitet som ikke kan moderniseres. De moderate islamister har forlatt Muslimbrødrenes organisasjon og opprettet et demokratisk parti i Egypt som heter Al-Wasat, altså Middelpartiet. Isteden for å bygge allianser med slike moderate islamister, velger Utvik de mest antisemittiske, konservative islamister som tror på sharia.

Det at David Irving ble invitert til Lillehammerfestivalen, fikk offentligheten til å protestere. Mannen er betegnet som holocaustfornekter både av de som inviterte ham og de som protesterte mot invitasjonen. Islamistene som nylig besøkte Oslo er også holocaustfornektere, og i tillegg har de et prosjekt om den endelige løsningen, Irans atombombe i ryggen, og en verdensomspennende organisasjon som forkynner dette budskapet.

Det virker for meg som om det ikke er lov for en europeer å fornekte holocaust. En islamist derimot, kan gjøre det uten at det får konsekvenser, og enda mer, kan beholde sin hensikt om å utrydde jødene.

Walid Al-Kubaisi er forfatter og frilansskribent. Han betegner seg selv som humanist og sekulær muslim.

html .fb_share_link { padding:2px 0 0 20px; height:16px; background:url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat top left; }Del på Facebook

Siste nytt i Kommentar

Kritisk tenkning i en kritisk tid

KOMMENTAR: Arnfinn Pettersen ser nærmere på forholdet mellom humanisme, politikk og kritisk tenkning, i den ferske spalten "Livssynsing".

Retten til å bestemme over eget liv. Hvorfor LIM ønsker forbud mot søskebarnekteskap

DEBATT: Et forbud mot søskenbarnekteskap vil være et viktig ledd i kampen mot ukultur og sosialt press, mener Dana-Æsæl Manouchehri.

– Religion og livssyn er mer enn krydder, det er å søke selve meningen med livet

KOMMENTAR: Ateisten Didrik Søderlind måtte be om unnskyldning for en litt nedvurderende kommentar på onsdag.

 
Vi som står utenfor «folkekirken», er ikke vi en del av folket?

KOMMENTAR: Også en viss president med gult hår deler befolkningen inn i «folket» på den ene siden, og resten av innbyggerne på den andre.

Født sånn for å bli sånn. Om epigenetikk og geitekillinger

VITENSKAPSKOMMENTAR: Erik Tunstad ser nærmere på den ofte misforståtte epigenetikken – vitenskapen om hvordan arvestoffet kan uttrykkes på ulike måter.

Trøstesløse drømmer om evig liv forsurer tilværelsen

FILOSOFISKE REFLEKSJONER: Opp gjennom tidene har vi mennesker stort sett forholdt oss til døden ved å benekte den. Problemet med dagens sekulære benektelsesstrategier er at de ikke fungerer så godt i lengden.

ANNONSE
Annonse