Oppdater deg på konspirasjonsteorier

Har du en tenåring som mumler noe om Illuminati eller en nabo som hevder vaksiner forårsaker sykdom? Her er artikkelserien du skal lese – og få dem til å lese.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.01.2016 kl 17:28

Forfatter John Færseth har skrevet sju artikler på Fritanke.no om konspirasjonsteorier. Det starter på det overordnede planet, med superkonspirasjonsteorier, som for eksempel at hele verden styres av det skjulte, hemmelige brorskapet Illuminati. Superkonspirasjonsteorier inkorporerer
ofte de mer spesifikke konspirasjonsteoriene, som ideen om at vaksiner er en metode for å spre sykdom og holde befolkningen under kontroll. Dernest går Færseth videre og forteller hvordan enkelte tror barnevernet er et skjult styringsredskap for staten. Serien fortsetter med en artikkel om antisemittisme og en artikkel om Arbeiderpartiets rolle i ulike påståtte konspirasjoner. Til slutt kan du lese om hvordan enkelte har greid å gjøre konspirasjonsteorier
til et levebrød på heltid, samt at noen faktisk tror den amerikanske sentralbanken – Federal Reserve – har betydelig makt i Norge.

De sju artiklene på Fritanke.no er ment å fungere som et oppslagsverk for folk som vil lære mer om konspirasjonsteoriene man gjerne konfronteres med på nettet og ellers i livet. John Færseth har også forfattet en bok om temaet, «KonspiraNorge», som kan anbefales. Den kom på Humanist Forlag i 2013.

Artikkelserie: Konspirasjonsteorier

Del 1: Fra konspirasjonsteorier til super-konspirasjonsteorier

Del 2: Vaksiner, autisme og befolkningskontroll

Del 3: Barnevernet – et komplott mot familien?

Del 4: Antisemittisme – alle konspirasjonsteoriers mor

Del 5: Det «totalitære» Arbeiderpartiet

Del 6: Konspirasjonsteorier som business – og propaganda

Del 7: Federal Reserve – en sentralbank til besvær


Del 8: Konspirasjonsteorier blant muslimer

Del 9: Når ideer blander seg

Siste nytt i Bakgrunn

Sokrates og den opplyste uvitenhet

SERIE: Sokrates var opptatt av etikk og er den første vi kjenner til som gir en utførlige demonstrasjon av kritisk tenkning.

Den andre islamske staten

Historien om Boko Haram er historien om hvordan en lokal, radikal tradisjon, svært kummerlige forhold og en blodig historie ga opphav til verdens mest brutale terrororganisasjon.

Tror ikke svartmetallerne liker å bli minnet om fortiden

– Boka gir et riktig bilde av norsk black metal anno 1998, sier Didrik Søderlind. Nå skal boka han var med og skrev i 1998 bli Hollywood-film. Svartmetallerne er ikke fornøyd.

 
Prestenes monopol på omsorg er på vei ut – her er motsetningene

Prester kan ikke lenger være de eneste som driver omsorg i offentlige institusjoner. Det er alle enig om. Men hvor går veien derfra?

Andrés Lekanger vil rydde opp i debatten om sexsalg
Anklager Bergens Tidende for korstog mot Human-Etisk Forbund
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!