Oppdater deg på konspirasjonsteorier

Har du en tenåring som mumler noe om Illuminati eller en nabo som hevder vaksiner forårsaker sykdom? Her er artikkelserien du skal lese – og få dem til å lese.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.01.2016 kl 17:28

Forfatter John Færseth har skrevet sju artikler på Fritanke.no om konspirasjonsteorier. Det starter på det overordnede planet, med superkonspirasjonsteorier, som for eksempel at hele verden styres av det skjulte, hemmelige brorskapet Illuminati. Superkonspirasjonsteorier inkorporerer
ofte de mer spesifikke konspirasjonsteoriene, som ideen om at vaksiner er en metode for å spre sykdom og holde befolkningen under kontroll. Dernest går Færseth videre og forteller hvordan enkelte tror barnevernet er et skjult styringsredskap for staten. Serien fortsetter med en artikkel om antisemittisme og en artikkel om Arbeiderpartiets rolle i ulike påståtte konspirasjoner. Til slutt kan du lese om hvordan enkelte har greid å gjøre konspirasjonsteorier
til et levebrød på heltid, samt at noen faktisk tror den amerikanske sentralbanken – Federal Reserve – har betydelig makt i Norge.

De sju artiklene på Fritanke.no er ment å fungere som et oppslagsverk for folk som vil lære mer om konspirasjonsteoriene man gjerne konfronteres med på nettet og ellers i livet. John Færseth har også forfattet en bok om temaet, «KonspiraNorge», som kan anbefales. Den kom på Humanist Forlag i 2013.

Artikkelserie: Konspirasjonsteorier

Del 1: Fra konspirasjonsteorier til super-konspirasjonsteorier

Del 2: Vaksiner, autisme og befolkningskontroll

Del 3: Barnevernet – et komplott mot familien?

Del 4: Antisemittisme – alle konspirasjonsteoriers mor

Del 5: Det «totalitære» Arbeiderpartiet

Del 6: Konspirasjonsteorier som business – og propaganda

Del 7: Federal Reserve – en sentralbank til besvær

Del 8: Konspirasjonsteorier blant muslimer

Del 9: Når ideer blander seg

Siste nytt i Bakgrunn

Tror ikke svartmetallerne liker å bli minnet om fortiden

– Boka gir et riktig bilde av norsk black metal anno 1998, sier Didrik Søderlind. Nå skal boka han var med og skrev i 1998 bli Hollywood-film. Svartmetallerne er ikke fornøyd.

Prestenes monopol på omsorg er på vei ut – her er motsetningene

Prester kan ikke lenger være de eneste som driver omsorg i offentlige institusjoner. Det er alle enig om. Men hvor går veien derfra?

Andrés Lekanger vil rydde opp i debatten om sexsalg
Anklager Bergens Tidende for korstog mot Human-Etisk Forbund
Dansk forsker tror modell der folk sparer tusenvis på å melde seg ut, vil være best for kirken
Når ideer blander seg

Internett har skapt en ny virkelighet der konspirasjonsteorier med forskjellig opphav blander seg på en helt annen måte enn før.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!