Nyttig kritikk av rosenrødt Jesus-bilde, men med klare mangler

Publisert: - Oppdatert: 29.03.2018 kl 19:37

BOKANMELDELSE: – Ronnie Johanson har utvilsomt rett i at kirkens bilde av Jesus er en kraftig forvrengning. Men å gå derifra til å antyde at han var psykopat, blir like galt, skriver vår bokanmelder Per Bjarne Ravnå.

 
– En kraftfull demonstrasjon av historiefagets relevans for forståelsen av vår samtid

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2018 kl 13:57

BOKANMELDELSE: Terje Tvedt har skrevet en bok som fortjener oppmerksomheten den har fått, fastslår historieprofessor Paul Knutsen i sin grundige omtale.

 
Folkelig og inkluderende, men lite troverdig

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2018 kl 14:31

TV-ANMELDELSE: – Serien er tidvis morsom, men er laget av og for skeptiske ateister, skriver Haakon Gunleiksrud om den tredje sesongen av NRK-serien På tro og Are.

 
Bok: Identitetspolitikk og manglende selvransakelse

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2018 kl 14:36

Mahmoud Farahmand ser nærmere på Bushra Ishaqs bok Hvem snakker for oss? Han er ikke begeistret.

 
–  Best når Bendiksen tar av seg safarihatten

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2018 kl 14:32

KOMMENTAR: – TV-serien og boka er en gavepakke for alle med interesse for religion og kristendom, mener Didrik Søderlind. Jonas Bendiksen har møtt folk som mener de er den nye Messias.

 
Forslag til ny tittel: «Så kristent bør Norge være!». Med utropstegn.

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2018 kl 14:34

– Ved å spørre på den måten som tittelen gjør, har forfatterne allerede svart på det viktigste, kommenterer Even Gran.

 
Et beskyttende skjold av godhet

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2018 kl 14:38

Kan man si noe kritisk om dette uten å være slem?

 
Øyvind Strømmen om boka til Hege Storhaug: Dårlig islamkritikk

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2018 kl 14:27

Plukker bare de sure bitene.

 
Overfladisk reise gjennom religionshistorien

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2018 kl 14:28

Religionshistoriker og Religioner.no-redaktør Hans Olav Arnesen har anmeldt Kjell Kristensens bok, «Da Gud ble til». (14.12.15)

 
Det finnes ikke monstre, bare mennesker

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2018 kl 14:29

Det som kanskje er lettest å forstå er den ondskap som springer ut fra et sykt sinn. Men mesteparten av verdens ondskap er utført av «normale» mennesker, ikke av psykopater. (14.12.15)

 
Yezidier - det gåtefulle folket

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2018 kl 14:34

Yezidiene er i nyhetsbildet som folket som forfølges på det mest brutale av ekstremistiske islamister. Hvem er de? (25.6.2015)

 
Viktig bidrag til normaliseringen av ateisme i USA

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2018 kl 14:40

Tirsdag kveld sendte CNN dokumentaren «Atheists: Inside the World of Non-Believers». Det pirkes på detaljer i kommentarfeltene, men vår USA-korrespondent likte den veldig godt. (26.3.2015)

 
Betongkatolisisme

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2018 kl 14:41

BOK: – Forfatteren er selv katolikk og har tydeligvis skrevet boka i et håp om at tingenes tilstand skal bedre seg. Samtidig går han langt i å slukke slikt håp, skriver Rudi Kessel, tidligere katolsk prest. (9.3.2015)

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse